Alertă în Marea Britanie. Ostaticii luaţi într-un centru comercial de un individ înarmat, eliberaţi. Agresorul a fost arestat UPDATE

Un individ înarmat cu un pistol a luat ostatici într-un centru comercial din orăşelul britanic Nuneaton, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de cotidianul The Guardian. Potrivit Poliţiei din regiunea West Midlands, nu este vorba despre un incident terorist.

22 oct. 2017, 15:32
Alertă în Marea Britanie. Ostaticii luaţi într-un centru comercial de un individ înarmat, eliberaţi. Agresorul a fost arestat UPDATE

UPDATE: Cele două persoane luate ostatice au fost eliberate după intervenţia forţelor de poliţie. Autorul a fost arestat.

UPDATE: Mehdi Amshar a afirmat că bărbatul este fostul soţ sau fostul iubit al uneia dintre cele două persoane ţinute ostatice şi care lucrează la sală.

„Nu am reuşit să luăm legătura cu doi membri ai echipei. Toţi ceilalţi sunt bine şi în siguranţă”, a spus Amshar.

Forţele de ordine au înconjurat zona, după ce un bărbat ar fi luat mai mulţi ostatici.

„Ofiţerii se confruntă cu un incident la Bermuda Park, Nuneaton. Vă rugăm evitaţi zona”, a anunţat poliţia din Warwickshire, pe Twitter.

Presa engleză notează că în sala de cinema din complex se află mai multe persoane care nu pot ieşi deoarece zona a fost înconjurată de poliţie.

Martori au declarat pentru mirror.co.uk că mai multe ambulanţe se află la complex, dar şi elicoptere ale poliţiei.

Paul Edgington, un localnic, a scris pe Twitter că se află blocat în cinema: „Sunt blocat în sală. Suntem în siguranţă? Cât timp mai durează situaţia?”.

El a spus că filmul a fost întrerupt în momentul în care poliţiştii au intrat în sală şi au dus spectatorii într-o singură încăpere.

„Suntem complet blocaţi. Nimeni nu are voie să iasă de aici, poliţia a încercuit clădirea. Sunt şi elicoptere. Oamenii sunt speriaţi, sunt şi copii aici”, a declarat Michelle, care lucrează la restaurantul Frankie şi Benny, aflat în apropiere de complex.

Ea a mai spus că oamenii primesc băuturi gratis în încercarea de a se calma situaţia.