Alertă în România. Porc mistreţ radioactiv, identificat în judeţul Suceava

Publicat: Joi, 21 Decembrie 2017 16:40 // Actualizat: Joi, 21 Decembrie 2017 16:40 // Sursa: romaniatv.net

Direcţia Sanitar Veterinară Suceava a identificat un porc mistreţ radioactiv în judeţ, pe un fond de vânătoare . Cei de la Romsilva presupun că animalul a fost contaminat cu radiaţii provenite de la dezastrul nuclear de la Cernobîl.

Direcţia Sanitar Veterinară Suceava a identificat un porc mistreţ radioactiv în judeţul Suceava, la 10 kilometri de graniţa cu Ucraina.

Acesta este contaminat cu izotopii Cesiu 137 şi Cesiu 134 despre care reprezentanţii Romsilva presupun că provin de la dezastrul nuclear de la Cernobîl.

 „Pe raza direcţiei silvice Suceava s-a identificat un porc mistreţ care a fost dus la analize unde s-a identificat o depăşire a nivelului de contaminare radioactivă. Este o noutate pentru noi. Fondul de vânătoare unde a fost identificat acest porc mistreţ se află la 10 km de graniţa cu Ucraina. Este vorba de un fond de vânătoare 17 Botuş, gestionat de ocolul silvic Breaza din judeţul Suceava . Acest lucru ne alarmează foarte tare (…)E de la Cernobîl”, a spus Ciprian Pahonţu, preşedintele Romsilva.

ANSVSA Bucureşti  şi Direcţia Silvica Suceava recoltează probe de pe suprafaţa solului, din apa şi din aer pentru a identifica sursa de radiaţii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANSVSA Cernobîl porc mistreţ radioactiv
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H