ALERTĂ în SĂNĂTATE. O bacterie PERICULOASĂ atacă sistemul respirator

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau se află deja pe teritoriul Republicii Portugheze cu privire la apariţia bacteriei Legionella Pneumophyla în anumite zone din acest stat. Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la numărul cazurilor de îmbolnăvire.

13 nov. 2014, 10:33
ALERTĂ în SĂNĂTATE. O bacterie PERICULOASĂ atacă sistemul respirator

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite deplasările pe teritoriul Portugaliei, dacă acestea nu sunt necesare, în zonele Vila Franca de Xira, Vialonga, Póvoa de Santa Iria şi Forte da Casa, scrie libertatea.ro.

Citeşte şi ALERTĂ în spitale. Bacterie PERICULOASĂ, descoperită în soluţia dezinfectantă VIDEO

Românii care se află sau au călătorit recent în zonele respective şi prezintă simptomele specifice îmbolnăvirii cu bacteria Legionella Pneumophyla (febră, frisoane, tuse seacă şi dureri musculare, urmate într-o fază ulterioară de durere toracică, greaţă şi vărsături, precum şi respiraţie accelerată) trebuie să se adreseze unităţilor sanitare pentru a primi îngijiri de specialitate.

MAE recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Portugalia, cu precădere în zonele afectate, să respecte întocmai recomandările autorităţilor portugheze, printre care şi folosirea cu precauţie sau chiar evitarea utilizării piscinelor, băilor şi duşurilor publice, precum şi a surselor publice de apă potabilă.

Citeşte şi ALERTĂ SANITARĂ în România. Mai mulţi pacienţi, infectaţi cu o BACTERIE PERICULOASĂ în spital


loading...