ALERTĂ în SISTEMUL MEDICAL ROMÂNESC. 24.000 de medici vor să demisioneze

Sistemul medical din România se îndreaptă cu paşi repezi spre paralizie. Peste 24.000 de doctori români au scris negru pe alb că îşi dau demisia dacă guvernanţii nu le măresc lefurile. Cei mai revoltați sunt acum rezidenții.

18 iul. 2013, 15:35
ALERTĂ în SISTEMUL MEDICAL ROMÂNESC. 24.000 de medici vor să demisioneze

Peste 60% din medici sunt hotărâţi să demisioneze dacă salariile lor nu vor fi mărite.

O luptă pe care medicii sunt hotărâţi să o ducă până la capăt. Aşa că au bătut în cuie calendarul protestelor. Iulie şi august vor fi dedicate sondajelor, septembrie va sta sub semnul pichetelor iar în octombrie vor avea loc marşuri la nivel central. Dacă salariile nu vor creşte, medicii amenință că în noiembrie, vor trece la demisii în bloc.

Potrivit România TV, aproximativ 60% dintre medici s-au declarat până acum în favoarea demisiei, adică 24.000 de doctori din cei 40.000. Dacă ameninţarea s-ar pune în aplicare, în sistemul sanitar ar rămâne un doctor la 1250 de români.

Cei mai hotărâţi sunt medicii rezidenţi pentru care există viaţă după demisie: în străinătate.

Citeşte şi: Criză de medici în şcolile din Braşov VIDEO

Medicii vor să aibă o întâlnire chiar şi cu Fondul Monetar Internaţional.

„Noi credem că FMI nu ştie ce se întâmplă cu sistemul de sănătate în România, că FMI de fapt a aprobat nişte texte pe care Guvernul i le-a prezentat şi care nu au nicio legătură cu realitatea de pe teren”, a declarat Dan Petreţiu, preşedinte Camera Federativă a Medicilor.

Doar pentru majorarea rezidenţilor este nevoie de 20 de milioane de euro.