ALERTĂ ÎN SUA: Autorităţile sunt pregătite de ce e mai rău GALERIE FOTO şi VIDEO UPDATE

Furtuna de zăpadă care se îndreaptă spre nord-estul Statelor Unite a determinat, joi, anularea a aproximativ 1.800 de zboruri şi prelungirea vacanţei de iarnă în zeci de şcoli. Cele mai multe zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Chicago şi Cleveland. Aeroportul din Boston a anunţat că nu va opera zboruri începând de joi, de la ora locală 20.30, relatează site-ul postului ABC News.

03 ian. 2014, 08:27
Potrivit site-ului postului Fox News, joi după-amiază, în Statele Unite erau amânate cel puţin 3.900 de zboruri. Primarul oraşului Boston, Thomas Menino a decretat o alertă de furtună şi a anunţat că şcolile din Boston vor fi închise vineri.
 
O alertă de furtună a fost decretată, de asemenea, în statele New York, New Jersey şi Pennsylvania şi o partea din New England. 
 
Nord-estul Statelor Unite se pregătea, joi, de o furtună de zăpadă însoţită de rafale puterice de vânt care ar urma să reducă temperaturile la până la minus 12 grade Celsius la New York, resimţite ca minus 23 de grade Celsius, potrivit serviciilor naţionale de meteorologie. Guvernatorul statului New York Andrew Cuomo a activat joi dimineaţa Centrul pentru operaţiuni de urgenţă şi a invitat locuitorii să folosească transportul în comun, avertizând populaţia că mai multe autostrăzi ar putea fi închise din cauza vremii nefavorabile.
Citeşte şi

CITEŞTE ŞI: Avertizare meteo: viscol şi ger în SUA

 

O alertă de viscol a fost instituită până vineri la amiază în statele New York, New Jersey, Pennsylvania şi o parte din New England.

Un strat între zece şi 20 de centimetri de zăpadă se va aşeza la New York, unde a început să ningă abundent de joi seară, iar rafalele de vânt ar urma să atingă până la 56 de kilometri pe oră. Temperaturile ar urma să coboare în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă până la minus 13 grade Celsius, însă vor fi resimţite până la minus 23 de grade Celsius din cauza vântului, potrivit Agenţiei Naţionale americane de Meteorologie.

La Boston, unde de asemenea a nins abundent joi, temperatura ar urma să coboare până la minus 21 de grade Celsius. Primarul Thomas Menino a ordonat închiderea şcolilor publice pentru vineri. Garda Naţională a fost mobilizată.

 

Aproximativ 2.200 de zboruri interne și internaționale au fost anulate, potrivit site-ului de specialitate FlightAware.

La New York, se preconizează că termometrele vor indica vineri până la—13 grade Celsius, dar că va fi resimțită o temperatură de—23 de grade Celsius, din cauza vântului, potrivit serviciului meteorologic național.

Stratul de zăpadă ar urma să ajungă și până la 20 de cm. Vizibilitatea este extrem de limitată, din cauza vânturilor cu o viteză de până la 56 km/h care împrăștie zăpada.

Scăderea temperaturilor a afectat de asemenea și centrul țării, unde zăpada a paralizat traficul pe aeroportul internațional O’Hare din Chicago.

Regiune Long Island, la est de New York, este sub alertă de furtună de zăpadă. Un strat de zăpadă între 30 și 45 de cm este așteptat în Massachusetts, Rhode Island și Connecticut.

La Boston, unde căderile de zăpadă sunt masive, temperatura ar urma să scadă vineri până la—21 de grade Celsius. Primarul Thomas Menino a dispus închiderea școlilor publice și a instituțiilor statului pentru ziua de vineri. Garda națională a fost mobilizată.

Nici sudul țării nu va fi scutit de intemperii, serviciul național de meteorologie anunțând temperaturi extrem de scăzute în nordul statului Florida.

Furtuna din New York reprezintă un prim test pentru noul primar Bill de Blasio, care și-a preluat funcția miercuri.

„Suntem pregătiți”, a declarat el joi, adăugând într-o conferință de presă că s-a trezit gândindu-se numai la zăpadă.

El i-a sfătuit joi seară pe new-yorkezi să se întoarcă în locuințe, să nu iasă din casă și să arunce un ochi și asupra vecinilor. „Va fi neobișnuit de frig”, a precizat Bill de Blasio, care i-a mai sfătuit pe localnici să folosească transportul în comun dacă trebuie să se deplaseze.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a decretat stare de urgență și a activat Centrul de operațiuni pentru vreme nefavorabilă. El a făcut apel la locuitori să folosească transportul public, avertizând că șoselele ar putea fi închise.