Alertă în SUA: o maşină de teren a intrat în mulţime, sunt mai mulţi morţi şi cel puţin 20 de răniţi VIDEO

Un autovehicul de tip SUV a lovit intenţionat duminică mulţimea adunată pentru o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha, statul Wisconsin, făcând "mai mulţi morţi" şi peste 20 de răniţi, a anunţat poliţia.

22 nov. 2021, 07:15

Alertă în SUA.  Update:

Cel puţin cinci persoane au murit şi 40 au fost rănite după ce o maşină a intrat în mulţime, duminică seară, la o paradă de Crăciun din oraşul Waukesha (Wisconsin), potrivit AP. Ancheta este în derulare, asistată de Departamentul de Justiţie din Wisconsin.

„Ce s-a întâmplat astăzi în Waukesha este revoltător şi sunt încrezător că cei responsabili vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a scris pe Twitter procurorul general al statului, Josh Kaul.

Alertă în SUA. Un autovehicul de tip SUV a intrat intenționat duminică seara în mulţimea care se adunase pentru o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha, din statul Wisconsin. Sunt mai mulţi morţi şi peste 20 de răniţi, inclusiv copii, a anunţat poliţia.  Sunt „mai mulţi morţi”, a declarat şeful poliţiei, Dan Thompson, într-o conferinţă de presă, dar nu a precizat numărul exact al persoanelor decedate.

Şeful spionajului militar de la Kiev vorbeşte despre iminenţa unui război. Rusia se pregăteşte să atace Ucraina până la sfârşitul lunii ianuarie
„Parada de Crăciun de la Waukesha era în desfăşurare când un SUV de culoare roşie a doborât barierele din partea de vest şi s-a îndreptat spre strada principală”, a explicat el. „Maşina a lovit peste 20 de persoane, printre care copii, şi au fost răniţi în urma acestui incident”, a spus Dan Thompson, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Șeful poliției a mai spus că un agent a încercat să oprească vehiculul și a folosit armamentul din dotare, dar nimeni nu a fost rănit.

Pe rețelele sociale au început să apară imagini cu SUV-ul roșu care trece în viteză și chiar cu momentul în care acesta lovește intenționat oamenii:

Autoritățile locale au anunțat, la rândul lor, că 11 adulţi şi 12 copii au fost transportaţi la spital, iar ulterior două instituții medicale au transmis că tratează 28 de pacienți în urma acestui incident, relatează CNN. Unul dintre spitale avea trei pacienți în stare critică și patru în stare gravă.

Poliţia din Waukesha a găsit un vehicul suspect. O anchetă este în desfăşurare.  O persoană identificată în cadrul acestei anchete a fost reținută de poliție.

Atac armat în Oraşul Vechi din Ierusalim. Un palestinian cu o mitralieră a făcut ravagii, înainte de a fi împuşcat mortal de Poliţie. Imagini şocante VIDEO
Angelito Tenorio, candidat pentru postul de trezorier al statului, prezent la faţa locului, a relatat pentru Milwaukee Journal Sentinel că a văzut un vehicul de tip SUV intrând cu viteză maximă pe artera unde avea loc parada. „Apoi, am auzit un lovitură puternică şi ţipetele persoanelor lovite de vehicul”, a spus el.

Casa Albă a transmis că urmărește incidentul, este gata să ofere toată asistența de care este nevoie și și-a exprimat compasiunea pentru victime și rudele lor.

 

https://twitter.com/WISN12News/status/1462617492644192256