Alertă în Suceava. Şacalii au ucis zeci de animale

Autorităţile din Suceava sunt în alertă, după ce şacalii au intrat în gospodăriile oamenilor şi au ucis mai multe animale.

08 feb. 2019, 06:23
Alertă în Suceava. Şacalii au ucis zeci de animale

Nu doar urșii sau porcii mistreți crează panică printre locuitorii orașelor din țară. Potrivit primarului de Adâncata, Viorel Cucu, șacalii au atacat trei gospodării din comuna învecinată, Hânțăști, și au omorât în jur de 20 de oi.

El a spus că a informat fermierii din Adâncata să ia măsuri de prevenție astfel încât să nu se înregistreze pierderi.

„Au ajuns câinii de stepă de prin zona Brăilei, Tulcea și la noi. Au atacat în Hînțăști trei gospodării și au omorât 20 de oi. Am intrat și noi în alertă. Prin compartimentul agricol din Primărie am informat toți crescătorii de animale care mai au oi la stâni să aibă grijă pentru că în special șacalul atacă oaia. O rupe, o omoară și atacă alta. Le-am spus să ia măsuri să închidă oile în staul, ziua să fie atenți să aibă câinii slobozi. Ne este frică pentru că marea majoritate a crescătorilor au oile pe tarlalele luate în chirie. Acolo și-au făcut adăposturile și sunt expuși atacurilor. Trebuie luate mpsuri urgente cu atât mai mult cu acum e perioada când oile și caprele fată și atunci în caz de atac perderile ar putea fi foarte mari. E o mare problemă cu acești șacali pentru că se înmulțesc foarte repede”, a spus Viorel Cucu, potrivit svnews.ro.