ALERTĂ în toată ţara: Cel mai periculos CRIMINAL a dat o nouă lovitură

Unul dintre cei mai periculoşi criminali a lovit din nou şi este de negăsit. Constantin Cojocaru zis şi "Passaris de România" a furat un seif dintr-un oficiu poştal din Iaşi. Constantin Cojocaru a fost încarcerat în 2004 pentru jafuri armate, evadari din închisoare şi uciderea unui poliţist.

27 feb. 2015, 10:21
ALERTĂ în toată ţara: Cel mai periculos CRIMINAL a dat o nouă lovitură

Cel mai periculos infractor ieşean, recunoscut în ţară, dar şi în străinătate, este căutat iar de poliţişti după spargerea unui oficiu poştal din judeţul Iaşi. Constantin Cojocaru a fost eliberat din închisoare în urmă cu aproximativ un an şi s-a apucat, din nou, de comis fărădelegi.

Constantin Cojocaru, zis „Passaris de România” se află în libertate, deşi în 2004 era căutat pentru două evadări, uciderea unui poliţist, cât şi pentru multe înşelăciuni şi tâlhării, potrivit ziaruldeiasi.ro. Însă ultima „ispravă” a ce­le­brului infractor ieşean a fost o mare păcăleală: în seiful pe care l-a furat de la un oficiul poştal nu au găsit decât mărunţiş.

Spargerea oficiului poştal din Erbiceni a fost plănuită din timp, iar temutul infractor şi-a luat şi un ajutor în persoana unui tânăr Culiţă Gioni Plop, originar din Săbăoani, judeţul Neamţ. Ca la carte, Plop şi cu Constantin Cojocaru au mers luni, în jurul orei 16.00, la oficiul postal de unde au cumpărat 20 de plicuri. Acest lucru l-au făcut ca să observe sistemele de siguranţă ale imobilului şi unde era amplasat seiful cu bani. „În acelaşi timp, cei doi au întrebat diferite persoane dacă au început să se dea pensiile. Nu ştiau că pensiile se dădeau în jumătate de oră, cum au precizat poştaşii, iar la seif nu mai rămânea aproape nimic”, au precizat surse din cadrul anchetei.

„Înarmaţi” cu cleşti şi leviere, cei doi s-au întors la oficiu pe timpul nopţii, în jurul orei 3.00. Au rupt lacătul grilajului de fier de la intrare, apoi o altă uşă şi au început să lovească cu levierele în peretele unde era încastrat seiful. După o oră, cei doi au reuşit să îl scoată din perete, apoi l-au transportat în autoturismul. „Au mers într-o pădure de lângă Voineşti. Aici au reuşit să-l des­chidă, dar au avut o mare de­zamăgire deoarece nu erau foarte mulţi bani”, au precizat anchetatorii.

Pentru prinderea celor doi, poliţiştii au mobilizat forţe impresionante, fiind prins numai Plop. Celălalt, Constantin Cojocaru, parcă a dispărut de pe faţa pământului şi este căutat de zeci de poliţişti. Aceştia bănuiesc despre el că deja a plecat în străinătate. „A fost dat deja în urmărire naţională”, spun po­liţiştii. Celălalt hoţ este arestat şi a povestit totul poliţiştilor, indicând chiar el locul din pădure unde au spart seiful, unde au împrăştiat mo­nedele de zece bani, inclusiv unde au ascuns seiful spart.

CITEŞTE ŞI: Recompensă de MILIOANE de dolari pe capul unui infractor. A furat peste 100 de milioane de dolari


loading...