Alertă în tot judeţul, trei deţinuţi au evadat. Fugarii au fost prinşi în câteva ore

Trei persoane private de libertate la Secţia Exterioară a Penitenciarului Timişoara, aflată lângă Centrul Educativ Buziaş, au evadat miercuri. Cei trei au fost prinşi câteva ore mai târziu.

02 mai 2018, 15:26
Alertă în tot judeţul, trei deţinuţi au evadat. Fugarii au fost prinşi în câteva ore

Trei persoane închise în Penitenciarul Timişoara au evadat. Este vorba despre Grozav Liviu Horaţiu, în vârstă de 19 ani, sancţionat cu măsura educativă privativă de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat; Buliga Gheorghe-Marian, în vârstă de 20 de ani, sancţionat cu măsura educativă privativă de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie; Duţăscu Profir, în vârstă de 19 ani, sancţionat cu măsura educativă privativă de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

”În vederea capturării persoanelor indicate, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Timiş şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş”, se arată într-un
comunicat de presă remis de Centrul Educativ Buziaş.

Profir Duţăscu a fost capturat pe raza comunei Izvoarele, judeţul Mehedinţi, de echipe mixte formate din angajaţii Centrului Educativ Buziaş şi ai Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

Ceilalţi doi tineri au fost capturaţi în localitatea Izvoarele, din judeţul Mehedinţi, unde a fost capturat şi un alt tânăr evadat împreună cu ei.               

”Facem precizarea că sustragerea de la executarea unei măsuri educative privative de libertate prin părăsirea neautorizată a centrului educativ constituie infracţiunea de neexecutare a sancţiunilor penale, prevăzută de art. 288 alin. (2) NCP”, se mai arată în comunicat.                 

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.