Alertă la Adunarea Generală a ONU. Un avion a pătruns în zona de interdicție aeriană

Un avion de mici dimensiuni manevrat de un instructor de zbor a fost interceptat deasupra râului Hudson, în New York.

22 sept. 2021, 12:44
Alertă la Adunarea Generală a ONU. Un avion a pătruns în zona de interdicție aeriană

Alertă la Adunarea Generală a ONU. Aeronava a încălcat restricțiile temporare instituite cu ocazia Adunării Generale a Națiunilor Unite, desfășurate la sediul ONU.

Alertă la Adunarea Generală a ONU. Un avion a pătruns în zona de interdicție aeriană

Avionul, de tip Cessna 182, a intrat în zona TFR (restricționată temporar pentru zboruri) marți, în jurul orei locale 14 (ora 21 la București), a comunicat Agenția federală pentru aviație din SUA, FAA.

Aparatul a fost interceptat de un avion militar F16 și condus în afara zonei restricționate fără incidente, conform unei declarații a NORAD, Comandamentul nord-american pentru apărare aero-spațială, scrie CNN. Avionul Cessna aparținea Academiei Militare West Point.

FlightAware, un site web de monitorizare a zborurilor, arată cum aeronava a zburat de-a lungul râului Hudson câteva sute de metri la o viteză de circa 200 de kilometri pe oră și apoi s-a întors brusc spre nord, la momentul interceptării de către avionul militar.

Interdicția de zbor în spațiul aerian al New York-ului a fost ridicată marți, la circa două ore după incident.

Charles Michel, președintele Consiliului European, se va adresa liderilor mondiali, în numele UE, în cadrul celei de a 76-a Adunări Generale a ONU, care va avea loc la 24 septembrie.

Discursul președintelui Michel se va baza pe prioritățile UE care au fost stabilite de Consiliu în concluziile sale din 12 iulie.

UE și statele sale membre vor continua să promoveze multilateralismul eficace prin reunirea actorilor globali în căutarea unor soluții comune la nivel mondial.

UE va continua să contribuie la punerea în aplicare efectivă a reformelor ONU, conlucrând în direcția unei ONU care să fie adecvată scopului urmărit și adaptată la provocările mondiale și la geopolitica secolului 21.

Printre principalele priorități ale UE pentru anul următor se numără:

-o reconstruire mai bună după pandemia de COVID-19
-transformarea lumii într-un loc mai sigur și promovarea păcii, a securității și a drepturilor omului
-câștigarea cursei împotriva schimbărilor climatice și restabilirea relațiilor cu natura
-definirea agendei digitale mondiale
UE propune, de asemenea, instituirea unui summit UE-ONU periodic în scopul consolidării parteneriatului său puternic și dinamic cu ONU.

Citește și: Preşedintele Iohannis va participa la Congresul PNL: „Îl încurajez pe Cîțu. Cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic?”