Un deţinut a evadat la Constanţa. A fost prins după câteva ore

Un bărbat, condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare pentru că a condus băut, a evadat, miercuri, de la un punct de lucru din Constanţa.

11 dec. 2019, 11:11
Un deţinut a evadat la Constanţa. A fost prins după câteva ore

UPDATE: Bărbatul în vârstă de 25 de ani, care a evadat, miercuri, dintr-un punct de lucru din judeţul Constanţa, a fost prins de angajaţii Penitenciarului Poarta Albă, în localitatea Ovidiu.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Andreea Elena Brescan, a declarat pentru News.ro, că bărbatul respectiv a fost prins de una din echipele din cadrul penitenciarului.

„El a fost găsit în jurul orei 14 pe raza localităţii Ovidiu de către agenţii de poliţie penitenciară. Au fost plecate în teren mai multe echipe de căutare, iar una dintre echipe l-a identificat. Bărbatul a fost adus la Penitenciarul Poarta Albă”, a afirmat Andreea Elena Brescan.

”Miercuri, 11.12.2019, în jurul orei  12.00, s-a constatat că deţinutul Vulpe Dumitru Daniel, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (336 NCP), clasificat în regim semideschis, a părăsit un punct de lucru aflat pe raza localităţii Constanţa”, a transmis Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sursa citată a precizat că, în vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, alarmarea personalului, precum şi trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii.

”Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, a mai transmis ANP.

La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul era îmbracat cu: geacă neagră, pantaloni gri.