Alertă la nivel mondial! Kim Jong Un amenință cu arme nucleare și cu o „confruntare totală”

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că Phenianul va răspunde cu arme nucleare la noi ameninţări din partea SUA şi a altor forţe ostile, conform informaţiilor difuzate sâmbătă de presa de stat, transmite dpa.

19 nov. 2022, 08:16
Alertă la nivel mondial! Kim Jong Un amenință cu arme nucleare și cu o „confruntare totală”

Kim Jong Un „a declarat solemn că, dacă inamicii continuă să reprezinte ameninţări” la adresa Coreei de Nord, „partidul şi guvernul nostru vor reacţiona cu hotărâre la bombe nucleare cu arme nucleare şi la o confruntare totală cu o confruntare totală”,  a transmis Agenţia Centrală de Presă din Coreea de Nord.

Coreea de Nord a lansat, vineri, o nouă racheta balistică balistică, cu rază lungă de acţiune, care a căzut în apropierea insulei japoneze Hokkaido.

Citiți și: Alertă la nivel înalt! Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă care a aterizat la doar 200 de km de coasta Japoniei

Acest lucru a generat o reacţie de condamnare din partea SUA şi un exerciţiu aerian comun cu forţele sud-coreene.

„Această lansare este o încălcare a mai multor rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU și crește inutil tensiunile și riscă să destabilizeze situația de securitate din regiune”, a declarat ieri un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, citat de Reuters.

Racheta testată a fost lansată sub îndrumarea liderului ţării pe fondul „manevrelor militare confruntaţioniste nesăbuite ale SUA şi ale altor forţe ostile”.  Este vorba despre o rachetă „Hwasong-17”, un nou tip de ICBM, mai exact o rachetă care are capacitatea de a parcurge peste 5.500 de kilometri, potrivit Agerpres.

Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord să testeze rachete balistice de orice tip, inclusiv cele care pot purta focoase nucleare.

Situaţia din peninsula coreeană este în prezent foarte tensionată, iar observatorii se tem de iminenţa unui test nuclear din partea regimului de la Phenian.

Această lansare a fost al doilea test în ceea ce privește rachetele balistice intercontinentale efectuat de Coreea de Nord, în această lună.

Citiți și: Alertă în Asia. Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică de tipul celor folosite de Rusia în Ucraina