ALERTĂ la spitalul din Arad: Mai mulţi pacienţi au contactat o BACTERIE FOARTE PERICULOASĂ

Trei pacienţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad au fost izolaţi după ce s-au infectat în unitatea medicală cu bacilul Clostridium difficile. Alte cinci persoane care au intrat în contact cu bolnavii sunt izolate, iar angajaţii sunt supuşi unor investigaţii medicale.

16 iul. 2013, 11:07
ALERTĂ la spitalul din Arad: Mai mulţi pacienţi au contactat o BACTERIE FOARTE PERICULOASĂ

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad s-a semnalat, la sfârşitul săptămânii trecute, un focar nosocomial, trei pacienţi ai Secţiei Pneumologie II fiind infectaţi cu bacilul Clostridium difficile, potrivit Mediafax. Este vorba despre trei adulţi, o femeie şi doi bărbaţi, care au fost diagnosticaţi în urma analizelor de laborator, infecţia fiind raportată de către reprezentanţii spitalului la DSP, conform procedurilor.

„Două cazuri au fost transferate la Secţia de Boli infecţioase adulţi, persoanele fiind tratate cu Metronidazol şi monitorizate din punctul de vedere al evoluţiei bolii. Un caz a fost izolat în Pneumologie II, cu instituirea tratamentului cu Metronidazol”, se arată într-un comunicat transmis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad.

Potrivit sursei citate, s-a întocmit lista de contacţi, constatându-se că cinci persoane au intrat în contact cu bolnavii, acestea fiind izolate, de asemenea, în două saloane de spital şi fiind prelevate probe pentru analize.

„S-au instituit măsuri de dezinfecţie a suprafeţelor şi microaeroflorei saloanelor pacienţilor, contacţilor şi a întregii secţii. S-a efectuat instruirea tuturor pacienţilor din secţie cu privire la măsurile de igienă personală”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii DSP Arad au declarat că şi personalul medical a fost testat şi urmează să se stabilească dacă există angajaţi infectaţi.

DSP Arad arată, în comunicat, că infecţia cu bacilul Clostridium difficile „este cea mai frecventă cauză a diareei asociate cu consum de antibiotice”. Infecţia se transmite pe cale digestivă, „apariţia ei denotând nerespectarea precauţiunilor universale şi a igienei mâinilor”.

Simptomele cele mai frecvente ale bolii sunt febra, pierderea apetitului, vărsăturile, durerile abdominale şi ileus paralitic (în forme severe).