Alertă la spitalul din Slobozia. Zeci de copii, internaţi cu o infecţie periculoasă VIDEO

Zeci de copii ajung la secţia de pediatrie a spitalului din Slobozia. cu febră foarte mare, din cauza unor infecţii provocate de o bacterie periculoasă. Micuţii sunt internaţi de urgenţă întrucât streptococul nu răspunde decât la tratament injectabil.

01 iul. 2015, 12:12
Alertă la spitalul din Slobozia. Zeci de copii, internaţi cu o infecţie periculoasă VIDEO

Medicii de la spitalul din Slobozia sunt îngrijoraţi pentru că în ultimul timp mai mulţi cinci copii au fost diagnosticaţi cu faringită streptococică. Simptomele copiilor sunt febră foarte mare, amigdalite inflamate, dureri în gât şi stări de vomă. Toţi copiii sunt internaţi pentru că bacteria este rezistentă la tratament şi nu răspunde decât la antibioticul injectabil.

Citeşte şi Aproximativ 300.000 de familii vor primi în continuare ajutoare sociale şi după 1 iulie

Este primul an în care întâlnesc aşa ceva, este curios. Foarte, foarte multe amigdalitate pultacee care necesită internare, pentru că sunt infectate cu streptococ hemolitic, care trebuie tratat obligatoriu„, a spus medicul secţiei de pediatrie, pentru România TV. Simptomele bolii sunt febră foarte mare, de 40 de grade, şi dureri în gât.

Medicii spun că una din cauzele avalanşei de îmbolnăviri este imunitatea scăzută a copiilor şi atrag atenţia că netratată corespunzător, infecţia poate duce la complicaţii grave.