Alertă la Spitalul Municipal din Oradea. O femeie a murit de gripă porcină

O femeie în vârstă de 48 de ani, din Salonta, a murit sâmbătă dimineață la Spitalul Municipal din Oradea, după ce fusese diagnosticată cu gripă porcină.

23 apr. 2016, 09:56
Alertă la Spitalul Municipal din Oradea. O femeie a murit de gripă porcină

O femeie din Salonta a fost internată la Spitalul Judeţean, suspiciunea de infectare cu virusul N1H1 fiind confirmată de medici la scurt timp. Din păcate, femeia a murit sâmbătă dimineaţa în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI).

„Avem un caz de infectare cu virusul N1H1 confirmat. Iniţial, femeia a ajuns la Spitalul din Salonta, iar de acolo, intubată a fost transportată la Oradea, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean. A fost transferată apoi la noi, direct la Secţia ATI. Este un virus a cărui tulpină suferă tot felul de modificări şi probabil că încă mai circulă, chiar dacă numărul de cazuri este foarte mic”, a afirmat managerul Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, Elena Moldoveanu, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Gripa tip A (H1N1) numită și gripa porcină a izbucnit în Mexic în 2009 și a evoluat ca o pandemie, răspândindu-se în întreaga lume.

Citeşte şi:Un bărbat depistat cu GRIPĂ PORCINĂ a murit la Botoşani