Alertă: produsul stropit excesiv cu pesticide, vândut românilor, în lanțurile străine de magazine. ANSVSA a semnalat problemele

Atenție! În trei mari lanțuri străine de hypermarketuri se vând produse stropite excesiv cu pesticide. Românii au primit avertismentul de la ANSVSA. 

26 feb. 2023, 15:33
Alertă: produsul stropit excesiv cu pesticide, vândut românilor, în lanțurile străine de magazine. ANSVSA a semnalat problemele

Lămâile din Turcia pot pune în pericol sănătatea românilor, au avertizat experții de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor.

 

Carrefour, Penny și Profi, marile magazine în care se vând lămâi ce pun în pericol sănătatea românilor

 

Inițial, lotul cu probleme era comercializat în marile magazine Carrefour (Franța) și Penny (Germania).

„Vă informăm că în urma prelevării unor probe s-a depistat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următorului lot neconform al produsului LĂMÂI – TURCIA, LOT: 75416.

Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, solicităm clienților să nu consume acest produs”, se arată în anunțul publicat vineri, 24 februarie, de ANSVSA.

De asemenea, și lanțul de supermarketuri Profi a anunțat duminică, 25 februarie, că furnizorul SC ANDROS STIL SRL a inițiat „retragerea de la comercializare a produselor Lămâi – origine Turcia, lot 75416 si Lămâi plasă – 500 grame – Turcia 75561, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide”.

 

Ce trebuie să facă românii care au cumpărat lămâi stropite excesiv din lanțurile străine de hypermarketuri

 

Clienții care deja au cumpărat lămâile sunt sfătuiți să le arunce sau să le returneze în magazine până la data de 17 martie 2023.

O bună parte dintre fructele aflate pe piață sunt bombe chimice, susține ONG-ul Pesticide Action Network Europe. În vârful topului se află cireșele. De asemenea, jumătate dintre piersici și pere, respectiv o treime dintre mere sunt stropite cu pesticite care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor.

  • ANSVSA se află în mijlocul unui mare scandal. Fermierii se tem că-și vor pierde animalele –  VEZI AICI despre ce este vorba.