Alertă lângă graniţele României. Ce se întâmplă pe Insula Şerpilor, imagini din satelit VIDEO

Analiștii militari și experții în securitate au analizat mai multe imagini realizate din satelit în ultimele zile în zona Insulei Șerpilor.

25 mai 2022, 13:09
Alertă lângă graniţele României. Ce se întâmplă pe Insula Şerpilor, imagini din satelit VIDEO

Insula Şerpilor este bine păzită de forțele ruse. Mai multe imagini realizate din satelit în ultimele zile au fost studiate de experți în securitate și analiști militari. Fotografiile arată o intensificare fără precedent a activităților armatei ruse. Cel puțin 10 blindate se află pe insulă, iar șapte nave ruse se află în jurul ei.

Fotografiile indică o intensificare fără precedent a activităților armatei ruse, de la începutul invaziei Ucrainei până în prezent.

„Imaginile arată mai multe nave în apropiere, dar acum par să fie cel puțin 10 vehicule și pe insulă”, arată Tim Ehrhart, expert în cibersecuritate, într-o postare pe Twitter.

Un alt expert militar a analizat imagini comparativ, una realizată pe 14 mai, iar cea de-a doua pe 24 mai. Mai mulți comentatori constată că una dintre clădirile din centrul insulei a suferit avarii majore, cel mai probabil datorate bombardamentelor ucrainene.

Război în Ucraina. În aceste ore se decide soarta conflictului. Anunţ disperat de la Kiev

O altă analiză la subiect a reușit să identifice toate cele șapte nave rusești masate în jurul Insulei Șerpilor. Mai mulți comentatori se întreabă care va fi reacția Ucrainei, în contextul încăpățânării Rusiei de a ocupa insula.

Unii dintre ei sunt de părere că Ucraina ar trebui să încerce să lovească țintele militare cu rafale de rachete lansate de la sol, în condițiile în care distanța până la cel mai apropiat punct terestru al țării atacate de Rusia este de aproximativ 30 de kilometri.

Blocadă totală în Marea Neagră. SUA avertizează că ar putea urma o criză alimentară

„Prea puține unități de artilerie cu rază lungă. Acestea se află acum în cele mai fierbinți puncte din est”, spune un alt comentator.

Insula Şerpilor este considerată de mulți analiști militari cel mai important punct al războiului din Ucraina, în acest moment. Cine deține peticul de pământ poate controla totul pe o distanță de sute de kilometri atât terestru, cât și maritim.


loading...
Partenerii noștri