ALERTĂ maximă în penitenciarele din România. Deţinuţii ar pune la cale proteste

Există informaţii că deţinuţii din penitenciarele din România se pregătesc de revoltă după ce au aflat de pedepsele date în dosarul Microsoft. Deja şefii puşcăriilor au întărit paza şi sunt pregătiţi ca protestul să izbucnească în orice moment, informează România TV.

27 mart. 2016, 07:33
ALERTĂ maximă în penitenciarele din România. Deţinuţii ar pune la cale proteste

Conducerile mai multor închisori din ţară au luat măsuri sporite de securitate. Asta pentru că se anunţă proteste în penitenciarele din ţară.

Citeşte şi Dezvăluiri din dosarul Microsoft. O parte din mită, folosită pentru a le cumpăra locuinţe copiilor lui Gheorghe Ştefan

Potrivit mai multor surse, şefi ai lumii interlope aflaţi după gratii au fost indignaţi la aflarea pedepselor care s-au dat în cazul Microsoft. Aceştia spun că au fost condamnaţi la pedepse mult mai mari pentru infracţiuni economice cu prejudiciu mai mic sau chiar egal. Tocmai de aceea au hotărât să protesteze.

Sursele din penitenciare spun că deţinuţii vor refuza întâi hrana, iar apoi vor trece la măsuri dure de protest.

Citeşte şi DNA cere închisoare şi confiscarea a peste 16 milioane de euro în dosarul Microsoft. Sentinţa, pe 24 martie

Cu toate acestea, Administraţia Naţională a Penitenciarelor dezminte aceste informaţii.

Administrația Națională a Penitenciarelor dezminte această știre. Facem precizarea că nu există nicio informație conform căreia deținuții ar pregăti revolte. Totodată, menționăm că, la nivelul sistemului penitenciar și în nicio unitate de detenție, nu sunt instituite măsuri speciale ori de urgență„, se arată într-un comunicat al ANP.