Alertă meteo ANM cod galben de viscol până sâmbătă. Care sunt zonele vizate

Meteorologii anunţă că vremea se înrăutăţeşte în următoarele ore. ANM a transmis că în zonele montane, la altitudini de peste 1700 de metri, se va înregistra viscol.

28 ian. 2022, 10:23
Alertă meteo ANM cod galben de viscol până sâmbătă. Care sunt zonele vizate

Alertă meteo ANM cod galben. Meteorologii ANM au emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 28 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 08, de viscol la munte, la altitudini de peste 1700 m.

Alertă meteo ANM cod galben. „În intervalul menționat, la munte, în special la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, zăpada troienită și vizibilitatea redusă.

Notă: Vineri (28 ianuarie), pe arii restrânse, intensificări ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Oltenia, cu viteze de 45…55 km/h. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (29/30 ianuarie), vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi la munte, unde va fi viscol.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, au transmis meteorologii.

Prognoza meteo 28 ianuarie. Vremea se încălzeşte în weekend, vânt şi ninsori la munte

În vestul, centrul şi nordul ţãrii, înnorãrile vor fi persistente la noapte, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii. Va ninge, exceptând areale restrânse din Banat, Crişana şi sud-vestul Transilvaniei, unde trecãtor se pot semnala şi precipitaţii sub formã de lapoviţã sau ploaie. Izolat vor fi depuneri de polei. Pe suprafeţe restrânse, în nord-vest se vor înregistra cantitãţi de precipitaţii în jurul a 10 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitaţii redusã.

Procesul de încãlzire a vremii va continua şi se va resimţi mai ales în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţãrii unde pe arii relativ extinse se vor semnala precipitaţii, mixte în prima parte a intervalului, iar noaptea sub formã de ninsoare. Izolat vor fi condiţii de polei. La munte şi în Maramureş va ninge, iar cantitãţile de precipitaţii vor depãşi pe arii restrânse 10…15 l/mp.

În sudul şi sud-estul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitaţii redusã. Vântul va avea intensificãri la munte, cu rafale de 80…90 km/h în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, iar local şi temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade, iar cele minime se vor situa între -6 şi 1 grad. Dimineaţa şi noaptea, cu precãdere în sud şi în sud-est vor fi condiţii de ceaţã, anunţă ANM.