Alertă meteo ANM: Ploi, lapoviță, ninsoare şi vreme rece până marţi. Va ninge şi la Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece, valabilă de duminică, ora 23.00, până marți, ora 10.00.

21 mart. 2021, 11:26
Alertă meteo ANM: Ploi, lapoviță, ninsoare şi vreme rece până marţi. Va ninge şi la Bucureşti

Meteorologii ANM anunţă că în intervalul duminică,  21 martie, ora 23:00, – marţi, 23 martie, ora 10:00, sunt aşteptate precipitații moderate cantitativ, local intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece.

„În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15…20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.
Precipitații, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii restrânse și în Transilvania și în restul zonei montane.
Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40…50 km/h.
Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei”, a trasnmis ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 21 martie. Lapoviţă, ninsori, vânt şi temperaturi de îngheţ în următoarele ore

Meteorologii ANM anunţă, de asemenea, că până vineri (26 martie) vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative pe timpul nopților și dimineților. Pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie) vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. Când se încălzeşte vremea

 

PROGNOZĂ ANM PENTRU BUCUREȘTI

În intervalul 21.03.2021 ORA 23:00 – 23.03.2021 ORA 10:00, vremea va fi închisă și deosebit de rece. Vor fi precipitații moderate cantitativ (se vor acumula 10…15 l/mp) sub formă de lapoviță, ninsoare – în special în dimineața zilei de luni (22 martie), dar și sub formă de ploaie. Vântul va prezenta unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35…40 km/h, amplificând senzaţia de frig. Temperatura aerului se va menţine la valori de 0…2 grade pe tot parcursul intervalului.

Până vineri (26 martie) vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi negative pe timpul nopților și
dimineților. Pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie), temporar vântul va prezenta intensificări și va ninge slab.


loading...