Alertă meteo ANM: Vreme deosebit de rece, cu intensificări ale vântului, lapoviţă şi ninsoare la munte, ploi în rest

După zilele cu soare, vremea se schimbă radical. Temperaturile vor scădea semnificativ. La munte se vor semnala precipitaţii mixte, iar în rest va ploua. De vineri vremea se răceşte şi mai mult.

06 oct. 2021, 10:58
Alertă meteo ANM: Vreme deosebit de rece, cu intensificări ale vântului, lapoviţă şi ninsoare la munte, ploi în rest

Alertă meteo ANM. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de intensificări ale vântului în perioada 06 octombrie, ora 12:00 – 08 octombrie, ora 10:00.

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar local în Banat și sudul Transilvaniei, peste 55…60 km/h.

Vineri și sâmbătă (8 și 9 octombrie) vremea va deveni deosebit de rece, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde îndeosebi jumătatea de sud a țării, iar la munte, în general la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mixte”, a transmis ANM.

Citeşte şi: VREMEA în octombrie. Ninsori şi lapoviţă la munte în următoarele două săptămâni

Meteorologii au emis şi o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN în intervalul 06 octombrie, ora 12:00 – 08 octombrie, ora 10:00.

„În intervalul menționat, local în județul Caraș-Severin, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 60…80 km/h, iar în sudul județului, peste 90…100 km/h”, a mai transmis ANM.

Alertă meteo ANM. PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Miercuri, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiază și noaptea. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale în jurul a 40 km/h. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Joi, valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior, vremea devenind rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros, dar condițiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare începând din a doua parte a zilei, cu viteze la rafală de 45…50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Temperaturi în scădere de la o zi la alta, vreme rece pentru începutul lui octombrie