Alertă meteo COD GALBEN de furtuni. Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în mai multe judeţe

Meteorlogii au emis o nouă alertă cod galben de furtuni în aproape toată țara. Iar după furtuni vine un val periculos de caniculă.

16 aug. 2022, 10:06
Alertă meteo COD GALBEN de furtuni. Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie au emis alertă COD GALBEN pentru intervalul 16 august, ora 12:00 – 16 august, ora 22:00 când sunt aşteptate ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În zonele montane, în Transilvania, Maramureș și Moldova, local în Muntenia și Crișana vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Citeşte şi: Prognoza meteo până la finalul verii: cât timp vom putea merge la plajă şi cum va fi la munte

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala marți (16 august) pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar miercuri (17 august) cu precădere în nord, centru și nord-est, potrivit ANM.

De miercuri, disconfortul termic va fi în creștere, iar vremea va deveni caniculară în vestul și sudul țării.

Citeşte şi: Bulgarii au ridicat puternic prețurile. Cât costă un șezlong în Nisipurile de Aur. Hotelierii s-au învățat să-i taxeze pe români și pentru locurile de parcare

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
Vremea va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 33…34 de grade şi disconfort termic în creştere.
Cerul va fi variabil, cu perioade scurte în care vor fi posibile înnorări, averse şi descărcări electrice, îndeosebi spre
seară. Vântul va sufla slab şi moderat