Alertă meteo COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ şi polei. Este vizat şi Bucureştiul. Pericol de inundaţii la final de an. Ninsori abundente la munte

Meteorologii au actualizat avertizarile meteo pentru zilele următoare. Se anunţă ploi înseamnate cantitativ în Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei, unde se aşteaptă noi inundaţii. A doua avertizare ANM cod galben intră în vigoare în aceată seară la ora 22 şi vizează depuneri de polei, inclusiv în Bucureşti.

26 dec. 2021, 12:28
Alertă meteo COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ şi polei. Este vizat şi Bucureştiul. Pericol de inundaţii la final de an. Ninsori abundente la munte

Ninsori viscolite şi ploi însemnate cantitativ şi inundaţii la final de an în România. Meteorologii ANM anunţă că în perioada 26 decembrie, ora 12:00 – 28 decembrie, ora 10:00 se vor înregistra precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, local moderate cantitativ. În zona montană înaltă și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul teritoriului. Vor fi perioade, îndeosebi pe parcursul zilei de luni (27 decembrie), în care vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h spulberând zăpada”, a transmis ANM.

De asemenea, a fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de ploi și ninsori însemnate cantitativ, în interval de valabilitate: 26 decembrie, ora 12:00 – 27 decembrie, ora 12:00.

„În intervalul menționat, în Banat, nord-vestul Olteniei și pe arii restrânse în Crișana și Transilvania va ploua însemnat cantitativ. În Carpații Occidentali și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, la altitudini mai mici de 1600 m vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță care vor continua să determine topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp”, a anunţat ANM.

A fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN de polei, inclusiv la Bucureşti

În intervalul 26 decembrie, ora 22:00 – 27 decembrie, ora 08:00, în județele Brăila, Ialomița, Tulcea, Ilfov și în zona municipiului București, precum și în zonele joase de relief ale județelor Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău temporar vor fi precipitații slabe,
predominant sub formă de ploaie și local se va depune polei.

Alertă meteo COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ şi polei. Este vizat şi Bucureştiul. Pericol de inundaţii la final de an. Ninsori abundente la muntesori

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
26.12.2021 ORA 12:00 – 26.12.2021 ORA 20:00
Cerul va fi noros și se va răci semnificativ, iar trecător se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie și burniță. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

26.12.2021 ORA 20:00 – 27.12.2021 ORA 08:00
Cerul va fi noros și se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie și trecător posibil lapoviță, care vor determina depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -2…-1 grad.

27.12.2021 ORA 08:00 – 28.12.2021 ORA 10:00
Cerul va fi noros și temporar va ploua, iar la începutul intervalului, probabilitatea pentru depuneri de polei va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață.


loading...
Partenerii noștri