Alertă meteo cod galben de vânt. Revin ninsorile și se va depune strat de zăpadă în mai multe zone

Vremea se răcește în mai multe zone de țară. După temperaturile de primăvară vin ploile. La munte revin lapovița și ninsorile.

15 mart. 2023, 10:14
Alertă meteo cod galben de vânt. Revin ninsorile și se va depune strat de zăpadă în mai multe zone

Vremea se schimbă radical. După temperaturile de primăvară cu maxime de 20 de grade revin ninsorile. Meteorologii ANM au emis INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 15 martie, ora 16 – 16 martie, ora 20.

”În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori. La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși
10…15 l/mp.

Citește și: Prognoza meteo lunară. Vreme de tricou de Florii 2023, ANM a anunţat temperaturi de vară înainte de Paşte

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sudestice, precum și pe crestele montane, cu viteze în general de 45…55 km/h”, potrivit ANM.

Citește și: Prognoza meteo. ANM anunţă duşuri reci până la finalul lunii martie. Vremea pe regiuni geografice

 

La munte revin ninsorile, în vest vântul suflă cu putere

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 15 martie, ora 18 – 16 martie, ora 18 de intensificări ale vântului.

”În intervalul menționat, local și temporar, mai ales în zona de câmpie din Crișana și Banat vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…60 km/h”, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Vremea se va răci, astfel de la o temperatură de 3…5 grade în dimineața zilei de joi, se va ajunge la o maximă de 8…9 grade (valori termice diurne ce se vor situa ușor sub mediile multianuale. Cerul va avea înnorări, mai accentuate pe parcursul zilei de joi, când temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat.