Alertă meteo. Cod galben de vânt puternic în şase judeţe. Vântul va bate cu până la 100 km la oră

Meteorologii anunţă intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăşi 100 km la oră în zonele montane din şase judeţe.

04 dec. 2020, 10:28
Alertă meteo. Cod galben de vânt puternic în şase judeţe. Vântul va bate cu până la 100 km la oră

Alertă meteo COD GALBEN, valabil ora 14:00 până la ora 20:00

Județul Caraş-Severin;
Județul Timiş;

Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăși local 55-65 km/h; în zona montană, vitezele la rafală vor depăși 70-90 km/h

Alertă meteo COD GALBEN, valabil ora 13:00 până la ora 19:00

Județul Botoşani;
Județul Suceava: zona joasă;

Se vor semnala : intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși temporar 55…60 km/h

 

Alertă meteo COD GALBEN, valabil de la ora 10:00 până la ora 16:00

Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala: intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru luna decembrie. Cum va fi vremea de Sărbătorile de iarnă

 

Alertă meteo COD GALBEN, valabil de la ora 10:00 până la  ora 16:00

Județul Sibiu: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Sibiu: Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Racovița, Turnu Roșu, Sadu, Boița;

Se vor semnala : intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55…60 km/h, iar la munte, la peste 1800 m rafalele vor depăși 90 km/h

 

 

 

PROGNOZA METEO. Vreme caldă pentru această perioadă. Când revin ninsorileloaie slabă. Înnorări mai accentuate vor fi în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Orientali unde temporar se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1700 m, lapoviţă sau ninsoare. În restul teritoriului, vremea va fi în general frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, cerul variabil, iar ceaţa se va forma dimineaţa şi noaptea pe spaţii mici în Transilvania.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, precum şi în sudul Banatului, cu rafale ce vor depăşi 70…80 km/h, iar cu viteze mai mici și cu caracter temporar şi în celelalte zone.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4…6 grade în zonele cu ceaţă persistentă în special din sudul Olteniei și în jurul a 14 grade în Banat, Crişana, Maramureş și în Dobrogea. Minimele termice vor fi preponderent pozitive, cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade, valori cu mult mai ridicate decât cele normale la începutul lunii decembrie.

VREMEA ÎN București. Nebulozitatea de plafon jos va persista în special dimineața și cu o probabilitate destul de ridicată și în timpul nopții, când temporar va fi și ceață. Trecător se vor semnala ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 8…10 grade, iar cea minimă de 4…6 grade, valori mai ridicate decât cele normale ale datei.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA. În estul, sudul şi sud-vestul ţării şi în zonele montane, vremea va fi închisă şi se va răci, local chiar accentuat; înnorările vor fi persistente şi va ploua pe arii extinse în Banat şi Oltenia, unde se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate şi local în Muntenia, Dobrogea şi Moldova.

În cea mai marte parte a zonei montane vor fi precipitaţii care vor deveni treptat predominant ninsori, mai consistente în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali, iar în Dealurile Subcarpatice, trecător, vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, răcirea vremii se va resimţi doar la valorile nocturne în nord-vest şi centru, cerul va fi parţial noros, iar pe spaţii mici vor fi precipitaţii sub formă de ploaie sau lapoviţă.

Pe areale restrânse, cu probabilitate mai mare în sudul Transilvaniei şi la munte, se va depune polei. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, dar mai susţinute la munte, cu rafale de peste 80…100 km/h în Carpaţii Meridionali, unde cu precădere noaptea va fi viscol şi cu peste 60…70 km/h în sudul Banatului, iar cu caracter local şi temporar şi în rest, în medie cu 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 13 grade, mai coborâte în Moldova şi uşor mai ridicate în regiunile vestice; minimele termice vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -5 şi 5 grade. Local şi temporar se va forma ceaţă.

VREMEA ÎN București va fi închisă şi în răcire. Înnorările vor fi persistente şi trecător va ploua slab, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de de 1…3 grade.