Alertă meteo de fenomene severe. Cod galben de furtuni violente în jumătate de ţară. Disconfort termic ridicat în Bucureşti

După o zi cu soare şi vreme frumoasă, meteorologii anunţă că revin ploile şi vijeliile. A fost emisă avertizare meteo cod galben pentru jumătate de ţară.

02 iun. 2022, 10:31
Alertă meteo de fenomene severe. Cod galben de furtuni violente în jumătate de ţară. Disconfort termic ridicat în Bucureşti

Alertă meteo COD GALBEN pentru intervalul 2 iunie, ora 12 – 2 iunie, ora 23, când este aşteptată instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Alertă meteo COD GALBEN. „În intervalul menționat în zonele montane, local în Moldova, Transilvania, Maramureș, sudul Banatului și în zona continentală a Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp”, a transmis ANM.

Astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și în restul țării.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
Vremea va deveni călduroasă după-amiaza când și indicele temperatură umezeală (ITU) se va apropia de pragul
critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiaza, însă probabilitatea pentru averse și
descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade.


loading...