Alertă meteo de ger. Temperaturile au scăzut sub minus 10 grade în mai multe orașe

Temperaturile au scăzut puternic în ultimele zile. Cea mai mică temperatură s-a înregistrat la ora 8 la Vârful Omu, minus 22 de grade, în Munţii Călimani, Ceahlău şi la Bâlea Lac - minus 20 de grade. S-au înregistrat temperaturi sub 10 grade Celsius şi în mai multe oraşe.

18 ian. 2021, 09:12
Alertă meteo de ger. Temperaturile au scăzut sub minus 10 grade în mai multe orașe
Alertă meteo de ger. Temperaturile au scăzut sub minus 10 grade în mai multe orașe

Alertă meteo de ger. Vremea este deosebit de rece în aproape toată ţara, iar frigul va continua şi în următoarele zile. Luni dimineaţă la ora 8 se înregistrau minus 16 la Sinaia, minus 14 grade la Roşiori de Vede şi Stolnici, minus 13 la Alexandria şi Predeal, minus 11 la Giurgiu, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

De asemenea, în mai multe oraşe din nordul Moldovei şi din estul Munteniei, din Oltenia şi Crişana termometrele arătau la ora 8 temperaturi în jurul valorii de minus 10 grade.

Cea mai mică temepratură s-a înregistrat la ora 8 la Vârful Omu, minus 22 de grade

La ora 8 se înregistrau minus 8 grade la staţia Băneasa şi minus 7 la Filaret şi Afumaţi.

 

Alertă meteo de ger. Cea mai scăzută temperatură resimtiţă a fost tot la Vârful Omu, minus 26, urmată de Bâlea Lac şi Călimani cu minus 24.

La Bucureşti temperatura resimţită era de minus 10 la staţia Băneasa şi minus 9 la Filaret.

Cea mai mică temepratură resimţită a fost la Vârful Omu, minus 26

 

PROGNOZA METEO 18 IANUARIE. Vremea geroasă continuă până miercuri. Cum va fi vremea după

Alertă meteo de ger. Vremea va fi deosebit de rece, geroasã în nordul, nord-estul, centrul şi local în restul ţãrii. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -18 şi -8 grade. Cerul va fi mai mult noros în nordul, centrul şi nord-estul ţãrii, unde local va ninge slab. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar ninsori slabe se vor semnala pe alocuri în vest şi izolat în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, pe litoral şi în nordul Moldovei. Izolat, va fi ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

În București, vremea va fi deosebit de rece, geroasã în zona preorãşeneascã. Temperatura minimã va fi de -9…-8 grade, mai scãzutã la periferia oraşului, spre -12…-11 grade. Cerul se va înnora treptat, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Luni, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasã dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între -11 şi 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile Carpaţilor Orientali. Cerul va fi variabil în Oltenia şi Muntenia, unde numai cu totul izolat vor fi posibile fulguieli trecãtoare, dar va avea înnorãri persistente în celelalte regiuni, ziua mai ales în jumãtatea nordicã a ţãrii, iar noaptea în vest şi centru, unde local şi temporar va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi în zona înaltã a Carpaţilor de Curburã şi Meridionali, precum şi, trecãtor, în sud-vestul şi nord-estul teritoriului. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

În București, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasã dimineaţa şi noaptea. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimã va fi de -10…-9 grade, mai coborâtã în zona preorãşeneascã, spre valori în jurul a -13 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat.

Alertă meteo de ger. Marți, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasã îndeosebi dimineaţa în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -7 şi 2 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi vestul Olteniei, iar cele minime între -11 şi -1 grad, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi noros, ziua în vestul, centrul şi nord-vestul ţãrii, apoi şi în nord-est, unde temporar va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã, mai consistent noaptea în nord-vest. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar izolat şi trecãtor va fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, iar noaptea şi în vest. Izolat, mai ales la munte, vor fi condiţii de ceaţã, asociatã cu chiciurã.

În București, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasã mai ales dimineaţa. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimã va fi de -8…-6 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -10 grade. Cerul va fi variabil, mai mult noros în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

Miercuri, deşi valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul precedent, vremea va fi încã rece dimineaţa. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 3 grade. Cerul va fi noros în regiunile intracarpatice, unde local vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsori ziua şi, în restrângere, mixte noaptea, iar în vest şi nord-vest vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi doar temporare şi numai izolat vor fi posibile fulguieli trecãtoare, îndeosebi în nordul Moldovei. Local, spre searã şi noaptea, se va forma gheţuş, mai ales în centru, est şi sud. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi, local şi temporar, în vest. Pe alocuri, mai ales în depresiuni, se va semnala ceaţã.

În București, deşi valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul precedent, vremea va fi rece dimineaţa şi noaptea. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimã va fi de -4…-3 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -7…-6 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. La începutul şi la finalul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.