ALERTĂ METEO. Iarna se întoarce, lapoviţă şi ninsori în Bucureşti săptămâna viitoare

PROGNOZA METEO. Un nou val de aer polar loveşte România săptămâna viitoare, aducând temperaturi negative în aproape tot teritoriul, excepţie făcând sud-estul ţării.

10 feb. 2019, 09:12
ALERTĂ METEO. Iarna se întoarce, lapoviţă şi ninsori în Bucureşti săptămâna viitoare

PROGNOZA METEO. Un nou episod de iarnă se va produce săptămâna viitoare în România. „Ne vom mai bucura de vreme frumoasă câteva zile, dar de marţi vom avea parte de temperaturi negative şi precipitaţii, la început sub formă de ploaie şi apoi lapoviţă şi ninsoare”, a declarat Gabriela Băncilă la România TV.

Circulaţia norilor deasupra României: 

PROGNOZA METEO pe toată săptămâna. Strat nou de zăpadă la munte, ploi, lapoviţă şi ninsori răzleţe în restul teritoriului

Săptămâna 11.02.2019 – 18.02.2019

Valorile termice se vor situa peste cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice

PROGNOZA METEO MARTI Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice vor fi în scădere spre mediile caracteristice perioadei. În regiunile vestice, nordice și centrale, precum și la munte, vor predomina ninsorile, iar în est și sud-est se vor semnala mai ales ploi ziua și precipitații mixte noaptea. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, dar îndeosebi pe crestele montane, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 8 grade, iar cele minime se vor situa între -9 și 1 grad.

VREMEA IN BUCUREŞTI Vremea se va răci față de intervalul precedent și va fi în general închisă. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi precipitații slabe, predominant ploi ziua și mixte spre seară și noaptea. Vântul va avea intensificări în cursul zilei, apoi va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI Vremea va continua să se răcească. Cerul va avea înnorări temporare și va ninge slab, local la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului, ziua mai ales în sud, iar noaptea îndeosebi în vest și nord-vest. Vântul va avea intensificări în regiunile estice și la munte, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -12 și 0 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI Vremea va continua să se răcească, devenind normală termic pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar la începutul intervalului vor fi condiții de fulguială. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -5 grade.

PROGNOZA METEO DE JOI PANA SAMBATA Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Trecător vor mai fi precipitații, în general slabe cantitativ, predominant ninsori.