Alertă meteo, vremea se strică în weekend. Se va depune strat nou de zăpadă

Meteorologii anunţă că vremea se strică la sfârşitul săptămânii, mai ales în zona Moldovei, unde va ninge. În restul teritoriului, vor fi ploi şi polei.

05 feb. 2021, 12:41
Alertă meteo, vremea se strică în weekend. Se va depune strat nou de zăpadă

Alertă meteo anunţată de ANM pentru sfârşitul săptămânii.

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 16:00 – 07 februarie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații în general moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, polei
Zone afectate: nordul și centrul Moldovei și zona montană limitrofă

Alertă meteo. În intervalul menționat, în nordul și centrul Moldovei, precum și în zona montană limitrofă va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie și se va depune polei. Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, iar cantitățile de precipitații vor depăși local 10…15 l/mp.
În aceste zone, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât temperaturile maxime vor fi negative și se vor situa sub mediile climatologic specifice perioadei.

Notă: Duminică (7 februarie) și în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane și va sufla cu rafale de peste 80…90 km/h, în special pe crestele Carpaților Meridionali.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Praf saharian deasupra României, în weekend

METEO Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Cum va fi vremea de Mărţişor

În România temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale în luna februarie, iar luna martie vine cu valori uşor peste cele specifice pentru această perioadă.

METEO 8 – 15 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a ţării. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în zonele montane din vest şi nord, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

METEO 15 – 22 februarie
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

METEO 22 februarie – 1 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în nord-est. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil uşor deficitar în regiunile nordice.

METEO 1 – 8 martie

Mediile valorilor se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.