Alertă națională: elicopterul Armatei Japoniei s-a prăbușit în mare. 10 persoane dispărute în urma accidentului oribil

Tragedie națională în Japonia. Un elicopter al armatei s-a prăbușit în mare, iar cei zece membri ai echipajului sunt dați dispăruți. 

07 apr. 2023, 11:10
Alertă națională: elicopterul Armatei Japoniei s-a prăbușit în mare. 10 persoane dispărute în urma accidentului oribil

Acțiunile de salvare sunt în desfășurare, pentru a localiza eventuali supraviețuitori, după ce un elicopter militar care transpora zece persoane s-a prăbușit în mare, în apropiere de Miyakojima, parte a lanțului de insule Okinawa, sud-vestul țării, scrie Reuters.

Joi după-amiază a dispărut de pe radar elicopterul UH-60JA Black Hawk. Echipajul de la bordul aparatului de zbor se afla într-o misiune de recunoaștere, a transmis șeful Forței de Autoapărare Terestre, Yasunori Morishita. Până acum, în mare au fost descoperite resturi ale aeronavei.

 

Misiunea Armatei Japoniei, asociată cu China

 

Kyodo News a anunțat că navele pazei de coastă japoneze au găsit și urme de petrol care ar putea avea legătură cu elicopterul dispărut, dar oficialii japonezi au refuzat să confirme informația.

În presa internațională circulă și o ipoteză potrivit căreia elicopterul japonez a fost implicat în urmărirea unei activități militare a Chinei. Întrebat despre acest lucru, Morishita a preferat să nu comenteze.

„Prioritatea guvernului acum este să-i salveze pe cei care se aflau la bord”, a declarat premierul japonez, Fumio Kishida, la postul public NHK.

Garda de Coastă japoneză și navele și aeronavele militare care au localizat epava aeronavei în apă îi căutau vineri pe cei patru membri ai echipajului elicopterului și pe cei șase militari aflați la bord.