Alertă! Patru persoane, ucise în bătaie de acelaşi atacator

Patru oameni ai străzii au fost bătuţi până la moarte vineri seară în New York, transmite poliţia locală, care l-a arestat pe presupusul autor al acestor agresiuni, tot un om al străzii, în vârstă de 24 de ani.

05 oct. 2019, 18:44

Poliția a mai anunțat că o a cincea victimă, rănită grav, a fost dusă la spital. Atacul a avut loc în zona Chinatown din sudul Manhattanului, a declarat Stephen Hughes, de la poliţia din Manhattan, sâmbătă, într-o declaraţie pentru presă. Presupusul autor a fost identificat rapid de martori şi arestat. Acesta avea în posesia lui o bară de fier.

Aparent victimele dormeau când au fost lovite în cap cu bara de fier, a spus inspectorul Michael Baldassano.

„În acest moment mobilul pare să fie o agresiune oarbă, nimeni nu a fost vizat din cauza culorii pielii, a vârstei sau a ceva asemănător”, a spus el.

Peste 63.000 de persoane sunt cazate în fiecare noapte în adăposturi de urgenţă din New York, în timp ce alţi 4.000 dorm pe stradă sau la metrou, potrivit asociaţiei Bowery Mission de ajutorare a persoanelor fără adăpost, scrie dcnews.ro.

Afecţiunile psihologice, dependenţa de droguri, lipsa locuinţelor la preţuri accesibile şi dificultăţile în menţinerea unui loc de muncă sunt principalele cauze ale decăderii statutului social, potrivit asociaţiei.