Alertă pe aeroportul din Geneva: Autorităţile au declanşat o operaţiune ANTITERORISTĂ

Măsurile de securitate au fost sporite pe aeroportul din Geneva după ce, în cursul nopții, a fost primit un apel telefonic anonim, au anunțat miercuri oficialități aeroportuare, citate de Reuters.

27 iul. 2016, 08:46
Alertă pe aeroportul din Geneva: Autorităţile au declanşat o operaţiune ANTITERORISTĂ

Informația a fost confirmată de poliția cantonală, potrivit publicației Tribune de Geneve, care relatează că, încă de dimineață, un număr mare de polițiști efectuează controale de identitate sistematice asupra călătorilor aflați în incinta aeroportului. ‘Dispozitivul masiv de polițiști este impresionat’, a declarat o persoană aflată la aeroport.

Investigația va determina care sunt faptele, dar nu depinde de noi… Investigatorii francezi ne vor ține la curent‘, a spus Guillaume Gentil pentru Reuters.

Potrivit cotidianului elvețian, în noaptea de marți spre miercuri autoritățile au primit o informație pe care au luat-o foarte în serios, pe fondul situației de securitate din Europa și a ultimelor atentate din țările vecine, Franța și Germania, potrivit Agerpres.

Accesul în incinta aeroportului a fost restricționat. În exteriorul aeroportului, chiar și vehiculele care se deplasează spre aeroport sunt controlate, potrivit altor martori. În proximitatea aeroportului s-au format ambuteiaje.

Citeşte şi Francois Hollande: Ameninţarea islamistă în Europa nu a fost niciodată atât de mare

Poliția din Geneva a confirmat pe contul său de Facebook că a sporit nivelul de securitate. ‘Ca urmare a informațiilor primite, în curs de verificare, și în contextul actual al controalelor sporite, la Geneve-Aéroport sunt în curs de desfășurare controale preventive pe durată nedeterminată’, menționează poliția din Geneva. Poliția îi roagă pe pasageri ‘să ia în calcul o întârziere suplimentară pentru formalitățile de înregistrare’.