Alertă pe litoral! Doi scafandri care supravegheau lucrările de extindere a plajelor, aduşi inconştienţi la mal

Alertă pe litoral după ce doi scafandri care supravegheau lucrările de extindere a plajelor din Eforie Nord au dispărut în larg. Alți patru scafandri, un elicopter SMURD și un echipaj de prim ajutor au intervenit de urgență la fața locului. La scurt timp, cei doi scafandri au fost aduşi la mal de curenţi. În zadar s-au chinuit salvatorii să-i resusciteze.

09 apr. 2021, 15:39
Alertă pe litoral! Doi scafandri care supravegheau lucrările de extindere a plajelor, aduşi inconştienţi la mal

UPDATE: Au apărut noi date cu privire la cei doi scafandri scoși în stare de inconștiență din apele mării, la Eforie Nord. S-ar părea că este vorba despre o eroare în ceea ce privește încărcarea buteliilor de aer care a dus la deces, în ciuda eforturilor medicilor.

Potrivit unor surse neoficiale, cei doi scafandri sunt angajați ai unei firme care a câștigat licitația pentru monitorizarea mediului înaintea lucrărilor de înnisipare. Aceștia și-ar fi încărcat buteliile de aer cu un compresor, însă nu și-ar fi luat anumite măsuri specifice, iar compresorul a introdus în buteliile respective și gazele emanate de acesta. Practic, cei doi scafandri au respirat gaze de eșapament.

Cei doi au fost scoși la mal în stare de inconștiență și li s-a aplicat protocolul de resuscitare, însă, din nefericire, au fost declarați decedați.

Menționăm că este vorba despre un accident de muncă iar reprezentanții ITM Constanța s-au deplasat la fața locului pentru a începe o anchetă.

De precizat că cei doi scafandri, unul de 32 de ani iar celălalt de 54 de ani, aveau rolul de a face cercetări preliminare înainte de începerea lucrărilor de înnisipare a plajei din Eforie Nord, scrie focusspres.ro.

Doi scafandri care supravegheau lucrările de nisipare a plajei, la aproximativ 500 m în larg în dreptul staţiunii Eforie Nord, au murit vineri. Cei doi scafandri lucrau pentru o firmă privată specializată în cercetare și inginerie marină. La un moment dat, cei doi bărbaţi au dispărut, ulterior fiind aduşi la mal inconştienţi.

Citeşte şi: Femeie găsită moartă în casă în Târgovişte. Vecinii spun că se vaccinase anti-COVID în urmă cu câteva zile

Scafandrii erau în stop carrdio-respirator, iar echipele de salvare nu am mai putut face nimic pentru ei.

Citeşte şi: Cazul profesoarei ucise în Cernavodă. Cristina Palu s-a luptat cu criminalul şi a fost sugrumată. Ce au mai descoperit legiştii