Hackerii israelieni ar fi reuşit să intre în sistemul informatic al băncilor. DIICOT infirmă informaţiile

Un hacker israelian a reușit să intre în sistemul informatic al CEC Bank și a obținut informații secrete despre conturi. El făcea parte dintr-o grupare cu ramificații în Israel, care plănuia să golească toate conturile.

04 iun. 2016, 07:22
Hackerii israelieni ar fi reuşit să intre în sistemul informatic al băncilor. DIICOT infirmă informaţiile

UPDATE: Bazele de date ale CEC Bank nu au fost afectate, precizează sâmbătă Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), după ce în presă au apărut informații că un hacker ar fi pătruns în sistemul informatic al băncii.

„Ca urmare a informațiilor apărute astăzi în mass media cu privire la un hacker israelian care ar fi reușit să pătrundă în sistemul informatic al CEC Bank, obținând informații secrete despre conturi, facem următoarele precizări: bazele de date cu clienți și financiare ale CEC Bank nu au fost afectate și cu atât mai puțin compromise prin activitatea infracțională a persoanelor, care, de altfel, fuseseră trimise în judecată prin rechizitoriul din data de 3 iulie 2015”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Autorităţile din România au descoperit că reţeaua de hackeri era foarte bine structurată şi condusă din Israel. În România a fost trimis un hacker, iar cu ajutorul unui complice a reuşit să implanteze în sistemul bancar o aplicaţie care îi oferea acces la toate datele de cont, anunţă România TV.

Aceştia au devenit administratorii sistemului bancar şi puteau în orice moment să extragă toate sumele de bani. Pentru a lua legătura cu ceilalţi complici din Israel, hackerii foloseau un limbaj codat. Aceştia foloseau apelative precum „cel deştept”, „regele” sau „relogiosul cu zăpadă”.

Hackerii au fost prinşi de autorităţile din România chiar când se pregăteau de lovitura finală. Aceştia aveau şi complici români care aveau misiunea să pună la punct o reţea de spălare a banilor.

Toţi au fost trimişi în judecată, iar cazul lor a fost se află acum la Curtea de Apel Bucureşti.

Citeşte şi Bitdefender: Un milion de computere, infectate cu un virus prin care hackerii deturnează bani