Alertă pentru bugetari! Personalul, redus cu 50%. Se anunţă concedieri masive

Haos în Guvern, după ce proiectul de rectificare bugetară a fost publicat de Ministerul Finanţelor Publice, iar una dintre măsurile prevăzute este reducerea personalului bugetar cu aproape 50 la sută.

06 aug. 2019, 06:23
Alertă pentru bugetari! Personalul, redus cu 50%. Se anunţă concedieri masive

Actul normativ propune diminuarea numărului de posturi aferente cabinetului secretarului de stat, subsecretarilor de stat și asimilaților acestora din cadrul ministerelor și aparatului de lucru al Guvernului, precum și cele aferente cabinetului conducătorului de organ de specialitate al administraţiei publice centrale cu rang de secretar de stat.

Eliberarea din funcţie, prin desfiinţarea postului

Proiectul de RECTIFICARE BUGETARĂ, publicat de Ministerul de Finanţe. Teodorovici taie fondurile mai multor ministere 

Totodată, se propune completarea alin.(2) al art.548 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, referitor la eliberarea din funcție a persoanelor din cadrul cabinetului demnitarului, respectiv ca urmare a acordului părţilor și a desfiinţării postului ocupat de salariat.

De asemenea se propune ca ministerele și Secretariatul General al Guvernului să supună Guvernului spre adoptare proiectele de acte normative prin care numărul total de posturi de secretar de stat, subsecretar de stat și de funcții asimilate funcțiilor de secretar de stat și subsecretar de stat la nivelul tuturor ministerelor, precum şi a celorlalte instituţii şi autorităţi publice din subordinea/coordonarea Guvernului sau a ministerelor se va reduce cu 50%.