ALERTĂ pentru ŞOFERI! Ce se întâmplă cu maşinile second-hand aduse în România

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF va verifica mașinile second-hand achiziționate prin intermediari, pe persoana fizică, dacă se va constata că anumite persoane au cumpărat mai mult de două autoturisme pe an.

26 sept. 2018, 06:54
ALERTĂ pentru ŞOFERI! Ce se întâmplă cu maşinile second-hand aduse în România

Bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 20 de milioane de lei de la începutul anului. Au fost identificate 38 de firme care au realizat „achiziții intracomunitare de autoturisme secind hand în valoare de aproximativ 180 milioane lei. Acestea s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale”. 

Anunţ important pentru şoferi, inspectorii ANAF fac controale în trafic

„Sunt controlate transporturile de autovehicule la mâna a doua, efectuate atât pe căile rutiere, cât şi pe calea ferată, iar inspectorii antifraudă fiscală vor verifica la descărcare toate documentele de provenienţă. În ultima perioadă au fost sigilate 12 parcuri auto cu autoturisme şi utilaje agricole la mâna a doua şi o platformă feroviară pentru autoturisme rulate, iar verificările sunt în curs”, a informat ANAF.

Firmele care s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale foloseau o metodă simplă. Erau utilizate facturi fără TVA sau, și mai grav, care conțineau ilegal TVA pe marja de profit.