Alertă: Presupus atac cu arme chimice

Cel puţin şase persoane au fost rănite în urma unui presupus atac cu arme chimice comis de armata turcă în regiunea Afrin din nordul Siriei, potrivit forţele kurde siriene şi Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează agenţia de ştiri Reuters.

17 feb. 2018, 05:38
Alertă: Presupus atac cu arme chimice

Presupus atac cu arme chimice comis de armata turcă în nordul Siriei -OSDO, miliţie kurdă. Informaţiile nu au fost pentru moment comentate de Ankara, care anterior a respins acuzaţiile privind atacarea civililor în cursul operaţiunii turce în regiunea Afrin.

Birusk Hasaka, miliţia kurdă Unităţile Populare de Protecţie (YPG), a declarat că forţele turce au bombardat un sat din nord-vestul Siriei, în apropierea frontierei cu Turcia. În urma atacului, şase persoane au acuzat probleme de respiraţie şi alte simptome specifice unui atac cu gaze.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că forţele turce şi insurgenţii sirieni aliaţi cu Ankara au bombardat un sat din regiunea Afrin. Surse medicale locale citate de OSDO au relatat că şase persoane au prezentat dificultăţi în a respira şi pupile dilatate, simptome care indică un posibil atac cu gaze.