Alertă sanitară. China bagă în carantină oraşe întregi în faţa epidemiei de coronavirus. În Wuhan se va ridica un spital în şase zile

China recurge la mijloace mari împotriva virusului care a început să se răspândească în restul lumii, punând de facto în carantină, începând de joi, metropola Wuhan, aflată în centrul epidemiei, şi un oraş vecin.

23 ian. 2020, 18:09

China plasează oraşe întregi în carantină în faţa epidemiei care a început să se răspândească în restul lumii. Autoritățile locale din Wuhan, orașul din China de unde s-a răspândit cu repeziciune pneumonia cauzată de un nou tip de coronavirus, vor ca în șase zile să fie construit un spital special unde să fie tratați exclusiv acești pacienți.

 Începând de la ora locală 10.00 (4.00, ora României), niciun tren sau avion nu mai părăseşte, în principiu, Wuhan, cu 11 milioane de locuitori, în centrul Chinei. Autostrăzile cu plată din oraş au fost închise.

Această metropolă, situată pe malul Yangtze, se află în centrul epidemiei care a contaminat din decembrie peste 750 de persoane şi s-a soldat cu 17 morţi, potrivit unui ultim bilanţ prezentat miercuri seara. Toate persoanele decedate au murit la Wuhan sau în regiunea oraşului, potrivit news.ro.

”Locuitorii nu trebuie să părăsească Wuhan fără un motiv anume”, a anunţat Cartierul General însărcinat cu lupta împotriva epidemiei la nivel municipal.

Această decizie a fost luată cu scopul de a ”opri în mod eficient răspândirea virusului”, a explicat el, în ciontextul în care China se pregăteşte să intre vineri în lungul concediu de Anul Nou, un prilej anual de milioane de călătorii.