Alertă sanitară! Kaufland retrage de urgenţă un produs de pe rafturi. Cei care l-au cumpărat trebuie să-l returneze cât mai repede!

Decizie fără precedent luată de reprezentanţii Kaufland! Un produs disponibil pe rafturile magazinului va fi retras de urgenţă fiindcă e posibil să fie contaminat cu sticlă spartă.

06 nov. 2021, 13:57
Alertă sanitară! Kaufland retrage de urgenţă un produs de pe rafturi. Cei care l-au cumpărat trebuie să-l returneze cât mai repede!

După ce producătorul a făcut anunţul şocant, Kaufland a decis să retragă produsul din magazine. Toţi cei care au apucat să cumpere acest produs trebuie să-l returneze sau să-l arunce pentru a nu avea probleme de sănătate.

E vorba de un produs pe bază de tăiţei asiatici. A fost vândut în multe magazine cunoscute, cum ar fi Kaufland, Edeka și Rewe. Producătorul a emis un semnal de alarmă, astfel că reprezentanții lanțurilor de supermarketuri îl scot din circuitul consumului uman.

În mod special, alimentele afectate sunt cele care au pe ambalaj descrierea ‘Tăiței instant MAMA cu aromă de porc tom yum’ și data de expirare este de până la 28 aprilie 2022.

Produse retrase de la Kaufland şi luna trecută

Au mai fost probleme cu produse retrase de la Kaufland şi luna trecuttă. Trei loturi de fructe au fost retrase în octombrie. În mod special, alimentele afectate sunt cele care au pe ambalaj descrierea ‘Tăiței instant MAMA cu aromă de porc tom yum’ și data de expirare este de până la 28 aprilie 2022.

”Vă informăm că în urma prelevării unor probe în cadrul programului nostru de autocontrol, s-a decelat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Lambada-Cyhalothrin). Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următoarelor loturi neconforme ale produsului 09700153 RODII, distribuitor Deco Frucht Srl, origine Turcia. (…)

În consecință, se dispune retragerea de la comercializare și readucerea în magazine pe baza bonului fiscal al produsului rodii comercializat în perioada 29.09 – 10.10.2021.

Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, solicităm clienților să nu consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-au achiziționat produse din rețeaua Kaufland. Produsele se pot returna pâmă la 01.11.2021.”, a transmis ANSVSA.

Citiţi şi A fost retras din magazine un lot din cea mai populară băutură energizantă. ANSVSA: „Conține o substanță periculoasă”

Citiţi şi Produse expirate, gândaci şi tăvi ruginite. Amenzi uriaşe, aplicate magazinelor Lidl, Profi sau Carrefour de ANPC