ALERTĂ TERORISTĂ: Ambasada Germaniei din Ankara a fost închisă de teama unui atac jihadist

Germania a fost nevoită să îşi închidă ambasada sa din Ankara de teama producerii de atacuri teroriste ale grupării jihadiste Stat Islamic.

14 sept. 2016, 19:13
ALERTĂ TERORISTĂ: Ambasada Germaniei din Ankara a fost închisă de teama unui atac jihadist

Surse citate de presă au informat că închiderea ambasadei este o măsură de precauţie în faţa unei ameninţări iminente cu un atac terorist.

Turcia a fost zguduită începând din vară de o serie de atacuri teroriste ale militanţilor Statului Islamic şi ale grupării kurde PKK. Luna trecută, un militant islamist de numai 12 ani s-a detonat în mijlocul unei petreceri de nuntă din oraşul Gaziantep, în apropiere de frontiera cu Siria şi a provocat moartea a 51 de persoane, potrivit bbc.com.

Citeşte şi Avertizare a serviciilor secrete germane: LUPII SOLITARI care se refugiază în Europa sunt, de fapt, jihadişti manipulaţi de SI

De asemenea, luptătorii PKK au comis numeroase atacuri cu maşină-capcană împotriva unor secţii de poliţie din mai multe oraşe din ţară.

Ambasada Germaniei din Ankara a mai fost închisă temporar în martie, după nişte „informaţii concrete” potrivit cărora ar fi fost ţinta iminentă al unui atac devastator al teroriştilor, a declarat ministrul de Externe german, Frank-Walter.