Alertă teroristă la metrou. Un bărbat a strigat „Allahu Akbar”. Lumea a intrat în panică

Un bărbat a strigat formula islamistă de atac - "Allahu Akbar!" - în mulţimea dintr-o staţie de metrou, provocând panică în rândul călătorilor. Totul s-a petrecut în staţia Metro, din Lausanne, în Elveţia.

20 iun. 2017, 18:03
Alertă teroristă la metrou. Un bărbat a strigat „Allahu Akbar”. Lumea a intrat în panică

Trenul se afla în staţia Bessieres Metro, din Lausanne, vinerea trecută, în jurul orei 13:30. Bărbatul a lansat strigătul de atac în Arabă, „Allahu Akbar” („Allah este Mare!”), iar oamenii s-au speriat şi au fugit pe peron, temându-se pentru viaţa lor.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că bărbatul era bolnav psihic şi tocmai atunci suferise un episod paranoid. El nu a reprezentat, totuşi, un pericol public şi nicidecum nu intenţiona să comită vreun atac.

Cu toate acestea, călătorii au fost cuprinşi de panică. „Ne întrebam dacă vom auzi o explozie în spatele nostru”, a povestit un bărbat care fugise şi el din metrou.

Citeşte şi Haos şi panică la New York. Autorităţile au făcut evacuări în masă. O femeie a fost arestată

Poliţia l-a arestat însă pe suspect. Este un bărbat de 30 de ani care trăieşte în Elveţia, originar din Sahara Occidentală – un teritoriu aflat oficial sub controlul Marocului. El a fost acuzat că a lansat „ameninţări care au provocat alaremă publică”, potrivit unui articol al Codului Penal elveţian. În timpul anchetei, bărbatul le-a spus anchetatorilor că suferise un episod paranoid şi că strigase după ajutorul lui Allah, potrivit 24 Heures.

Psihiatrii au evaluat starea psihică a marocanului şi au ajuns la concluzia că nu este periculos. Bărbatul a fost plasat în custodia poliţiei şi va fi audiat şi în faţa justiţiei.