Alertă teroristă la Parlamentul britanic. S-a primit un pachet suspect ce conţine o pudră albă

Alertă teroristă la sediul Parlamentului din Marea Britanie, unde au fost descoperite substanţe chimice suspecte. 

07 iul. 2016, 13:27

O alertă teroristă a fost dată la sediul Parlamentului Marii Britanii, unde s-ar fi descoperit o substanţă chimică suspectă. Pirotehniştii se află în sediul Parlamentului de la Londra.

Pachetul suspect era un plic ce conţinea o scrisoare presărată cu o substanţă chimică sub formă de pudră de culoare albă şi a fost primit joi, în jurul orei locale 12.30, la sediul Parlamentului britanic. 

Pachetul suspect în care se afla o scrisoare  presărată cu o pudră albă era era adresat unui membru al Camerei Lorzilor. Potrivit unor informaţii neconfirmate oficial, scrisoarea cu praf alb l-ar fi vizat pe lordul laburist Ahmed şi ar fi avut un conţinut „rasist”.

Lordul Ahmed a povestit că, în momentul în care a deschis scrisoarea ce îi era adresată, pudra albă a căzut pe cămaşa lui şi pe pantofi. Echipele de securitate au dat imediat alarma şi au anunţat că vor acţiona ca în cazul unui „război chimic sau bacteriologic”. Camera Lorzilor din Parlamentul britanic a fost închisă în perioada controlului, iar lordul Ahmed a fost izolat temporar şi i s-a spus să rămână în locul în care se afla, în timp ce trupele de securiatte cercetau clădirea.

„A fost un moment de groază când pudra a început să cadă pe mine”, a declarat lordul Ahmed publicaţiei Express.co.uk.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei Metropolitane a declarat publicaţiei express.co.uk  că „poliţia a fost chemată, joi, în jurul orei 12:30 după ce a primit informaţia că în Camera Lorzilor din Parlament a fost primit un colet misterios”.

Citeşte şi Alertă teroristă în Franţa! Aeroportul din Marsilia, EVACUAT din cauza unui colet suspect

Echipele de specialitate  au examinat substanţa care a generat temeri privind un eventual „incident chimic”.

Nu există deocamdată in formaţii despre eventuale victime, iar parlamentul a fost înconjurat cu un cordon de securitate.