ALERTĂ TERORISTĂ maximă la Bruxelles. Cum arată oraşul în aceste momente FOTO VIDEO

Belgia a ridicat la maximum nivelul de alertă teroristă pentru Bruxelles şi suburbiile orașului. Autorităţile consideră iminent un atac terorist. Metroul este închis până duminică după-amiază, iar toate manifestările publice, inclusiv meciurile, au fost anulate. Ministerul de Externe de la Bucureşti a emis un avertisment de călătorie pentru toţi românii care se află în Belgia sau pornesc către această destinație.

21 nov. 2015, 20:54

Nivelul maxim de alertă teroristă a fost impus în Bruxelles după ce autorităţile au primit informaţii credibile privind un posibil atac. „Există riscul unor atentate ca la Paris, duse la capăt de indivizi cu arme şi explozibili”, a spus premierul belgian după Consiliul de securitate care a avut loc dimineaţă. Mai mult, el a amintit că un al treilea belgian a fost arestat în legătură cu atacurile de la Paris.

„Prima măsură este diminuarea organizării de mari evenimente din motive de siguranţă şi de capacitate. Am luat măsura de a închide metroul până mâine la prânz pentru a putea asigura toate intrările”, a anunţat premierul.

O primă măsură luată de autorităţi a fost suspendarea circulaţiei în capitala belgiană. Oamenii au fost sfătuiţi să evite locurile aglomerate, cum ar fi gările, aeroporturile şi zonele comerciale, iar toate meciurile şi concertele au fost anulate. De asemenea, populaţia a fost sfătuită să nu răspândească zvonuri şi să folosească doar informaţii oficiale, pentru a nu crea panică.

Ministrul belgian de Interne a anunţat că măsurile extreme ar putea prelungite până luni. Atmosfera de pe străzile Bruxellesului este extrem de tensionată. Sunt verificate la sânge maşinile şi genţile femeilor, iar toate centrele comerciale sunt închise. În puţinele magazine deschise, stau de strajă militari înarmaţi până în dinţi.

„În centru sunt mai puţin oameni decât de obicei şi, notabil, una dintre străzile principale unde se duc oamenii să facă shopping a fost închisă astăzi. Am văzut oameni supăraţi că nu-şi pot face shoppingul de sâmbătă, având în vedere că aici duminica totul e închis”, a povestit Carmen Păun, jurnalist stabilit la Bruxelles.

CITEŞTE ŞI MAE, atenţionare de călătorie în Belgia. Pericol de atentate teroriste