Alerte meteo COD PORTOCALIU de furtuni puternice în 10 judeţe. Veşti proaste pentru românii care sunt în concediu la mare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări meteo cod galben şi cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuată pentru mai multe judeţe din Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania.

06 aug. 2021, 10:20
Alerte meteo COD PORTOCALIU de furtuni puternice în 10 judeţe. Veşti proaste pentru românii care sunt în concediu la mare

Meteorologii ANM anunţă instabilitate atmosferică temporar accentuată în 06 august, ora 10:00 – 06 august, ora 19:00, fiind emis un cod galben.

În intervalul menționat, local în Muntenia, Moldova și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

De asemenea, a fost emisă alertă meteo COD PORTOCALIU pentru intervalul 6 august, ora 10:00 – 06 august, ora 19:00.

În Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea sudică a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe alocuri 50…60 l/mp.

 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru perioada 06 august, ora 19:00 – 07 august, ora 10:00

În intervalul menționat, local în estul Munteniei și sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, interval de valabilitate: 06 august, ora 19:00 – 07 august, ora 10:00

În Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe alocuri 50…60 l/mp.

 

PROGNOZĂ meteo pentru BUCUREȘTI

Vremea se va răci față de intervalul anterior. Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor fi de 4…6 l/mp, cu probabilitatea ca în unele cartiere să fie și de 15…20 l/mp. Noaptea cerul va deveni variabil. Temperatura maximă va fi de 29…31 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade.