Alerte meteo. Două zile cu COD GALBEN de ploi torenţiale şi vânt puternic în 23 de judeţe. Praful saharian rămâne o ameninţare reală

ANM a emis noi alerte de vreme severă înainte de sfârşitul de săptămână, când vom avea temperaturi de vară în aproape toată ţara

28 mart. 2024, 10:24
Alerte meteo. Două zile cu COD GALBEN de ploi torenţiale şi vânt puternic în 23 de judeţe. Praful saharian rămâne o ameninţare reală

Alerte meteo. Administrația Națională de Meteorologie a emis noi atenționări meteo cod galben de vânt puternic, ploi și ninsori.

În următoarele zile, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60…70 km/h. În jumătatea de nord a țării, pe parcursul zilei de joi (28 martie) și în noaptea de joi spre vineri (28/29 martie), instabilitatea va fi temporar accentuată și vor fi averse, pe arii restrânse însoțite și de descărcări electrice, iar mai ales în zona de munte se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, anunţă ANM

În intervalul 28 martie, ora 10 – 28 martie, ora 20, vântul va avea intensificări în Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul Munteniei, Crișana, local în Transilvania și Maramureș, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, unde vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h.

ANM-Avertizare-generala-T0-240328095942

 

Vreme de vară în weekend: Valori de până la 29 de grade. Elena Mateescu (ANM) anunță recorduri de temperaturi maxime

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a transmis ultimele date despre vreme. „Astăzi, 23-24° în partea de sud și sud-est a țării, ne apropiem de pragul unei zile de vară în țara noastră, adică 25 de grade, pentru ca mâine deja să vorbim și de valori la scara întregii țări între 17 până la 25, iar sâmbătă și duminică valori de până la 29°C. Este posibil să consemnăm recorduri zilnice ale temperaturilor maxime, mai ales pentru zilele de 30 și 31 martie, ultima zi din luna martie aducând cele mai ridicate valori din această lună, 2024 martie.

Vremea se încălzeşte în Capitală. Ploi şi maxime de 24 de grade

Vremea se încălzeşte în Capitală, iar maximele vor ajunge vineri până la 24 de grade Celsius, însă joi după-amiază va ploua, se arată în prognoza specială pentru Bucureşti, emisă de ANM.

De joi până vineri dimineaţa, vremea se va încălzi în Bucureşti. Cerul va avea înnorări temporare până spre orele după-amiezii şi vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei (viteze în general de 40…50 km/h).

Praf saharian peste România. Vin „ploi murdare” şi descărcări electrice

Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade. Vineri, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.  Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.