Alex Chipciu, extrem de dur cu colegii din naţională: „Noi ştim doar călcâie şi să o dăm pe la spate!”

Alexandru Chipciu a fost foarte critic la adresa colegilor, după meciul cu Malta, câştigat de tricolori cu emoţii, cu scorul de 1-0, după un meci foarte slab.

09 sept. 2019, 13:17
Alex Chipciu, extrem de dur cu colegii din naţională: „Noi ştim doar călcâie şi să o dăm pe la spate!”

Cred că noi percepem greșit calitatea. La noi calitatea este să o dai printre picioare, să-l întorci, călcâie de vreo cinci ori. Eram cu Mirel Rădoi și Lucian Sânmărtean, în tribune, la meciul cu Spania, și mi-a zis și Mirel, noi ne permitem luxul să ne urcăm cu talpa pe ea.

Noi vrem să o dăm pe la spate, să dăm craci, dar ei nu-și permit lucrul ăsta. L-am văzut pe Busquets, cum primea mingea, cum pasa, o dădea dincolo. Cred că asta ar trebui să se facă de la juniori„, a spus Alex Chipciu, după victoria cu Malta, scor 1-0.

Chipciu acuză o lipsă de strategie în fotbalul nostru și susține că totul ar trebui să înceapă de la copii și juniori. „Cred că România duce lipsă de strategie. Văd că Federația încearcă să facă ceva acum. Acum trebuie să ne gândim, vrem să pasăm ca Spania, trebuie să avem o strategie, dar o să dureze foarte mulți ani.

Trebuie să o iei de jos, de la copii, vrem să pasăm, facem asta cu ei. Începi să pasezi de la 6 ani, cum se face la Anderlecht. Văd copii care pasează incredibil„, a mai spus Chipciu.