Alex Maxim se transferă în Anglia. Un cunoscut antrenor şi-l doreşte de acum doi ani

Alexandru Maxim, care evoluează din 2013 la gruparea germană VfB Stuttgart, este dorit intens în al doilea eşalon al fotbalului englez, Championship, unde are maşi şanse să ajungă în această iarnă.

16 dec. 2016, 09:33
Alex Maxim se transferă în Anglia. Un cunoscut antrenor şi-l doreşte de acum doi ani

Alex Maxim este dorit de Leeds United, care ar dori ca transferul de la Stuttgart să fie perfectat în această iarnă. Managerul Garry Monk îşi doreşte să întărească echipa pe nişte posturi-cheie în iarnă, pentru a ataca promovarea în Premier League şi pentru postul de playmaker s-a oprit asupra lui Alex Maxim. Fotbalistul român a mai fost dorit de către Monk în urmă cu doi ani, pe vremea când o antrena pe Swansea, însă atunci mutarea nu s-a perfectat.

Alex Maxim s-a format la Espanyol Barcelona, acolo unde a fost antrenat de către actualul secund al lui Garry Monk la Leeds, Pep Clotet. Acesta îl cunoaşte foarte bine pe Alex Maxim şi este unul dintre cei care insistă pentru perfectarea transferului. Clotet a fost secundul lui Monk şi la Swansea şi l-a dorit insistent pe Maxim acum doi ani, când fotbalistul român era considerat unul dintre cele mai mari tinere talente din Bundesliga. Atunci, mijlocaşul nostru a fost şi pe lista lui Liverpool, însă de atunci cariera sa a urmat o trasă descendentă.

Leeds United e pe locul 6 în Championship în acest moment, poziţie de baraj pentru promovarea în Premier League.