Alex Piţurcă, convocat la DNA! Fiul fostului selecţioner ar fi plecat din România

Victor Pițurcă a fost reținut, luni, după ce a fost audiat duminică noaptea într-un dosar ce vizează achiziții de măști pentru Armată în perioada pandemiei de Covid-19. Conform unor surse judiciare, şi fiul său, Alex Piţurcă, urmează să fie audiat la DNA.

30 ian. 2023, 17:45
Alex Piţurcă, convocat la DNA! Fiul fostului selecţioner ar fi plecat din România
Alex Piţurcă, convocat la DNA! Fiul fostului selecţioner ar fi plecat din România

Alex Piţurcă, convocat la DNA! Procurorii intenționează să-l audieze și pe fiul fostului selecționer, Alex Pițurcă, însă acesta nu ar fi raspuns momentan citației, urmând să se emită un mandat de aducere. Se pare că fiul fostului selecționer nu s-ar afla în țară, deşi Alex Pițurcă ar fi fost prezent, sâmbătă noapte, la Nuba Chalet, scrie ProSport.

Citeşte şi: Victor Pițurcă, reținut de procurorii DNA într-un dosar ce vizează achiziții de măști pentru Armată în perioada pandemiei

Victor Pițurcă a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii anticorupție într-un dosar pentru achiziții publice din perioada pandemiei. Este vorba despre un dosar cunoscut opiniei publice sub numele de „Măști pentru MApN”, privind achiziția de măști neconforme livrate în spitalele Ministerului Apărării Naţionale. În același dosar a fost audiat și reținut și directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu.

Citeşte şi: Cum trișa Victor Pițurcă la poker şi cum a falimentat, alături de Ioan Becali, cazinoul unor ruşi. „Toată viața au făcut doar ciordeală!” VIDEO 

Conform procurorilor DNA,Victor Pițurcă ar fi plătit transportul măștilor din China spre România prin intermediul firmei deținute de fiul lui, Alex Pițurcă. Astfel, Victor Pițurcă și-ar fi exercitat influența pentru a-i facilita fiului său accesul la contracte, cum ar fi cel încheiat cu MApN, de aproape 11 milioane de lei (în jur de 2,2 milioane de euro).

 

Fostul selecționer Victor Pițurcă a fost reținut de DNA, în urma unui dosar de care ProSport informa în septembrie 2022. Antrenorul fusese la audieri ieri și a fost reținut în cursul nopții. Un complet de judecată va decide dacă va dispune o măsură restrictivă de libertate în acest caz.

Victor Pițurcă nu este la prima interacțiune cu procurorii DNA, el fiind investigat în ceea ce privește rezilierea contractului dintre fostul selecționer al naționalei României și FRF, dar a fost și condamnat cu suspendare în deja celebrul Dosarul Valiza.

Cine mai fost reținut în acest dosar?
În dosarul lui Victor Pițurcă, procurorii au luat măsura reținerii și cu privire la directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu. Conform site-ului ROMARM, Țuțu are 10 ani de experiență în cadrul Serviciului Român de Informații și cinci ani de securitate comercială.

În cauză, mai există și alți suspecți din sfera Ministerului Apărării Naționale. Acuzațiile se referă la achiziții de măști medicinale și ochelari de către unități ale MApN. Echipamentele medicale erau neconforme și nu au putut fi folosite.