Alexander Dobrindt: Germania trebuie să îşi închidă graniţele pentru imigranţi

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a declarat că ţara sa trebuie să îşi închidă de urgenţă graniţele în faţa unor noi valuri de imigranţi şi să înceteze să mai afişeze o "atitudine prietenoasă" faţă de migranţii care vor încerca să ajungă în această ţară.

19 ian. 2016, 16:09

Alexander Dobrindt a mai spus că Berlinul trebuie să acţioneze imediat şi unilateral în cazul în care nu va ajunge la un  acord european în această iniţiativă.

Ministrul din cabinetul lui Merkel a mai spus că Germania nu mai poate afişa în faţa lumii „o faţă prietenoasă” – aluzie la faza folosită de Merkel la sosirea imigranţilor în Germania, în urmă cu şase luni  – iar dacă în următoarea perioadă fluxul migranţilor nu se va reduce, atunci Berlinul va trebui să acţioneze. „Avertizez urgent,trebuie să ne pregătim pentru că nu vom putea evita închiderea graniţelor„, a declarat Dobrindt, care face parte din Uniunea Creştin-Socială din Bavaria (CSU), informează Telegraph.co.uk, citând Muenchner Merkur.

Partidul-soră al Creştin-Democraţilor lui Merkel, CDU, a sporit presiunile asupra lui Merkel privind politica uşilor deschise pentru refugiaţi, după ce numărul acesta a ajuns la o cifră istorică, de 1,1 milioane de migranţi sosiţi în Germania, în 2015.

Dealtfel, liderul CSU, Horst Seehofer, a declarat pentru Der Spiegel că va trimite guvernului federal o cerere privind înăsprirea regimului de primire a imigranţilor la graniţele Germaniei. Landul Bavaria este principala „poartă” de intrare a refugiaţilor în Germania. „Vă sfătuiesc ca noi toţi să ne pregătim pentru un Plan B„, a mai spus Seehofer, potrivit The Guardian.

La rândul său, Dobrindt a respins argumentele lui Merkel potrivit căreia închiderea graniţelor Germaniei pentru imigranţi ar prejudicia proiectul european al migranţilor. „Dacă nu se va închide graniţa şi se va continua (cu primirea imigranţilor, n.r.), Europa va cădea dîn genunchi”, a mai spus ministrul Dobrindt.