Alexander Nanau, regizorul Colectiv, îl face praf pe Iohannis: „E un politician absent. Numeşte adesea procurori corupţi”

Regizorul Colectiv Alexander Nanau îl transformă, din nou, pe Klaus Iohannis în personaj negativ, după ce la începutul anului a refuzat să fie decorat de preşedintele României.

23 apr. 2021, 17:42
Alexander Nanau, regizorul Colectiv, îl face praf pe Iohannis: „E un politician absent. Numeşte adesea procurori corupţi”

La doar două zile distanţă de gala decernări premiilor Oscar, Alexander Nanau, regizorul documentarului Colectiv, îl critică dur pe Klaus Iohannis în presa din Germania. Documentarul Colectiv este primul film românesc nominalizat la Oscar, fiind în cursa pentru premiul de la două categorii importante, Cel Mai Bun Film Documentar şi Cel Mai Bun Film Străin.

„Este un politician absent. Toți știu că este timp irosit să ai pe cineva ca el în această funcție. El este doar un apărător din vorbe al democrației. De fapt, numește adesea procurori corupți, care opresc cercetări importante în justiție”, a declarat Alexander Nanau pentru Die Welt.

Românul nominalizat la Oscar pentru documentarul Colectiv a refuzat la începutul anului o decorație oferită de Klaus Iohannis. Nanau le-a mai spus jurnaliștilor de la Die Welt că în România, campania de vaccinare merge un pic mai bine decât în Germania și că premierul Florin Cîțu a ezitat să să impună un lockdown.

Alexander Nanau şi Colectiv, premieră istorică pentru România

Documentarul „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, este primul film românesc nominalizat la premiile Oscar. Lungmetrajul, care prezintă primul an de după tragedia din clubul Colectiv, a primit două nominalizări, la categoriile „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional”.

La cele două categorii la care a fost nominalizat filmul românesc, au mai fost nominalizate următoarele producţii: „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher” şi „Time”, la categoria „cel mai bun lungmetraj documentar”, şi producţiile „Another Round” (Danemarca), „Better Days” (Hong Kong), „The Man Who Sold His Skin” (Tunisia) şi „Quo Vadis, Aida?”, la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional”, potrivit News.ro.

Nominalizările pentru cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar sunt anunţate luni, într-o prezentare online, de actriţa şi producătoarea Priyanka Chopra Jonas („The White Tiger”) şi de cântăreţul şi actorul Nick Jonas.

Citeşte şi: O prezentatoare TV, bătută şi violată în tren. Atacatorul a murit în închisoare